Ana SayfaGüney KoreSeulSeul'den Ne Alınır & Nereden Alınır ? | Popüler 14 Hediye

Seul’den Ne Alınır & Nereden Alınır ? | Popüler 14 Hediye

Seul’den ne alınır ? sorusuna cevap olabilecek çok sayıda hediyelik ve hatıralık şeylerden bahsetmek mümkün. Fakat Seul’den alınacak popüler hediyelere ve hatıralık eşyalara geçmeden önce, Seul’de alışveriş yapabileceğiniz yerler hakkında bilgi vermekte de yarar var. Seul, Uzak Doğu’nun en pahalı şehirlerinden biri, fakat AVM’lerde veya lüks mağazalarda alışveriş yapabilecek bir bütçeniz bulunmuyorsa, şehirdeki pazarlara da mutlaka göz atın deriz. Ayrıca Seul’ün en popüler bölgelerinden biri olan Gangnam, alışveriş için gidilecek en son yer olmalı. Çünkü bu bölgede satılan hemen her şey, şehrin lüks kesimine hitap ediyor. Bundan dolayı da fiyatlar, şehrin geri kalanına nazaran çok daha pahalı olabiliyor…

DİĞER SEUL YAZILARI ;
Seul’de gezilecek yerler
Seul’de nerede kalınır ?

Seul’den Ne Alınır ?

1.Kore Çorapları

Kore Çorapları

Kore Çorapları, Seul’den alınabilecek en popüler hediyelik seçeneklerden bir tanesi. İlginç Kore desenli bu çorapların fiyatları ise oldukça uygun.

Güney Korelilerde tıpkı bizim gibi eve girdiklerinde ayakkabılarını çıkarır, bu nedenle çorap konusunda oldukça hassastırlar. Özellikle farklı desenlerde çorap giymeyi seven Korelilerin yanı sıra, bu çoraplar turistlerin de oldukça ilgisini çekmektedir.

Tuhaf temalar, sözler, ramen noodle markaları ve hatta tanınmış kişilerin yüzlerini içeren Kore çorapları, hayal edebileceğiniz kadar çeşitli ve yaratıcıdır.

Kore yapımı çorapların hemen hepsi hem uygun fiyatı hem de kalitesiyle tanınır. Bu yüzden, dilediğiniz herhangi bir hediyelik eşya dükkanından veya mağazalardan satın alabilirsiniz.

2.Chopsticks (Yemek Çubukları)

Chopsticks (Yemek Çubukları)

Kaşık ve yemek çubukları Kore’de en yaygın iki yemek aracıdır. Sadece 10 yıl önce, çubuk kullanımı konusunda uzman olmayan yabancı müşterilere çatal bıçak sağlayan Kore restoranları bulmak çok zordu.

Ancak günümüzde, Koreli olmayan pek çok kişi, Kore restoranlarında daha kolay bulunabilen çatalların yanı sıra yemek çubuklarını da kullanabilmektedir.

Geleneksel Kore yemekleri genellikle bir kase pirinç, bir kase çorba veya güveç ve çorba ve pirincin bir kaşıkla yendiği çeşitli garnitürlerden ve garnitürler için kullanılan çubuklardan oluşur.

Sadece yemek çubukları yerine, hem yemek çubuklarını hem de tahta kaşık içeren özel setlerden almayı da düşünebilirsiniz. Bu setlerin çoğu, iki kaşık ve iki çift yemek çubuğunun yanı sıra yemek çubuklarını üstüne yerleştirmek için bir yemek çubuğu tutucusu içerir ve Seul’den ne alınır ? sorusuna cevap olabilecek en ideal ve en popüler hediyeliklerdendir.

3.Kore Ginsengi

Kore Ginsengi

Kore ginsengi, konsantrasyonu artırdığına, stresi azalttığına, dayanıklılığı artırdığına ve yüksek tansiyonu tedavi ettiğine inanılan iyileştirici tıbbi özellikleriyle dünya çapında tanınmaktadır. Biraz pahalı olsa da, özellikle doğal bir ürün almak isteyenler için ideal bir hediye olabilir.

Ginseng, şeklinin bir kişiye benzediği söylendiği için Korece’de insan (“kişi”) olarak adlandırılır. Kökler 60 cm uzunluğa kadar ulaşabilir ve ekilen kökler genellikle 4 veya 6 yıl sonra hasat edilir.

İşleme yöntemlerine göre sınıflandırmanın üç yolu vardır: köklerin olduğu gibi geldiği susam; köklerin derisinin hafifçe soyulduğu ve ardından %14 nem içeriğine kadar güneşte kurutulduğu baeksam; derinin soyulmadığı ve köklerin buharda pişirildiği hongsam veya kırmızı ginseng.

Yetiştirme yöntemlerine göre de üç sınıflandırma vardır ; bitkilerin bir çiftlikte yetiştirildiği jaebaesam, tohumların bilinçli olarak dağların derinliklerine ekildiği ve doğal olarak büyümeye bırakıldığı jangnoesam. Sansam, doğal olarak yetiştirilen ginsengin yüksek dağlarda hasat edildiği en pahalı çeşittir.

4.Çay veya Çay Seti

Çay veya Çay Seti

Kore’de çay, Japonya’da ve Çin’de olduğu kadar meşhur olmasa da, yine de Kore Asya’nın en sevilen çaylarına sahiptir.

Çayın yanı sıra geleneksel çay setleri de güzel hediyelik olabilir.

Kore, Boseong, Hadong ve Jeju gibi bölgelerde yüksek kaliteli yeşil çay üretiyor. Bu yüzden de daha çok yeşil çayıyla ünlü. Eğer Seul’den çay almayı planlıyorsanız, mutlaka yeşil çay alın derim.

Çay türü olarak da Jakseolcha’yı düşünebilirsiniz. Jakseolcha, Kore’deki en pahalı çay türüdür, nedeni ise hem faydaları hem de çok popüler oluşu. Ayrıca Jakseolcha, çay seti ile birlikte güzel bir kutuda gelir. Yani ayrıca bir çay seti almanıza da gerek kalmayabilir.

5.Kurutulmuş Deniz Yosunu

Kurutulmuş Deniz Yosunu

Kurutulmuş deniz yosunu (Dried seaweed), ‘Gim’ olarak da adlandırılır. Çok ince, kağıt benzeri katmanlar halinde işlenir ve kendi başına oldukça lezzetli olmasına rağmen, pirinçle yenmek üzere paketler halinde satılır. Ek bir bonus olarak, kalsiyum, vitaminler ve karotenlerle dolu olduğu için inanılmaz derecede sağlıklıdır. Bu atıştırmalık, büyük mağazalardan ve geleneksel pazarlardan marketlere kadar hemen hemen her yerden satın alınabilir.

Yerel mutfağın temel malzemesi olan Gim, genellikle tuz ve susam yağından başka bir şeyle baharatlanmaz ve daha fazla keyif için ya tek başına (kavrulmuş) ya da biraz pirinçle birlikte yenir.

Eski Kore geleneğinde, Chuseok tatili (yerel Şükran Günü) ve Ay Yeni Yılı sırasında Gim, taze meyve ile birlikte hediye olarak verilir. Bu günlerde, aynı zamanda Kore’ye gelen çoğu ziyaretçinin eve getirme eğiliminde olduğu popüler bir hediyelik eşyadır.

6.Geleneksel Nakış Ürünleri

Geleneksel Nakış Ürünleri

Geleneksel Kore nakışı ölmekte olan bir sanat olmasına rağmen, hala eski zanaatı koruyan bir avuç sanatçı tarafından yapılıyor.

İşlemeli poşetler, çantalar ve gözlük kılıfları, geleneksel hediyelik eşya mağazalarında satılan en popüler ürünlerden bazıları. Seul’den ne alınır ? sorusuna cevap olabilecek en popüler ürünlerden olan bu nakış işi ürünleri alabileceğiniz en iyi yerler ise, pazarlardır. Alışveriş caddelerindeki veya AVM’lerdeki mağazalarda bulabileceğiniz ürünler çok daha pahalı olacaktır.

7.Hanbok

Hanbok

Hanbok, Kore’nin batılılaşmasından önce hem erkekler hem de kadınlar tarafından giyilen geleneksel Kore elbisesidir. Tam kıyafetler yeleklere, pantolonlara ve elbiselere ve üstlere ayrılabilir.

Üst giysiye Korece jeogori denir ve hem erkekler hem de kadınlar tarafından giyilirdi. Genellikle uzun kolludurlar ve yakayı süsleyen bir bantları vardır.

Jegori genellikle kurdeleler veya iplerle yerinde tutulur. Alt için erkekler pantolon olan baji giyerken, kadınlar Korece “elbise” anlamına gelen chima giyerdi.

Kadınlar genellikle chima’nın altına sokchima adı verilen bir iç etek giyerdi. Yelekler veya ceketler, genellikle sıcak tutmak ve kişinin tarzına katkıda bulunmak için jeogorinin üzerine giyilirdi.

Günümüzde bu elbiselerin geneline verilen isim Hanbok ve Seul’den alınacak en güzel ve en havalı hediyeliklerden olabilir. Elbiseleri üst ve alt olarak, yani ayrı ayrı da satın alabilirsiniz. Gerçek tam ölçekli hanbok yerine, Kore hanbok bebekleri ve oyuncakları da satın alınabilir, özellikle küçük yaştaki yakınlarınız için güzel bir hediye olabilir.

8.Hanji (Kore Kağıdı)

Hanji (Kore Kağıdı)

Kore’deki geleneksel el yapımı kağıdın adı olan Hanji ürünleri de, Seul’den satın alınabilecek en güzel hediyeliklerden olabilir.

Hanji, Kore’nin kayalık dağlarında iyi yetişen, Kore’ye özgü bir ağaç olan kağıt dut olarak bilinen Broussonetia papyrifera’nın iç kabuğundan yapılır. Oldukça kaliteli ve ülkeye özgü bir şey olduğundan turistler arasında oldukça popülerdir.

Hanji, bin yıldan daha eski bir Kore geleneğidir. Kore’den gelen geleneksel el yapımı kağıt, Doğu Asya’daki en iyi kağıtlardan biri olarak kabul edilir. Hanji, gücü, estetiği ve parlaklığıyla da bilinir.

Dayanıklılığı ve yalıtım yetenekleri nedeniyle, geleneksel Kore evlerinde duvarların, kapıların ve pencerelerin çoğunu kaplamak için hanji kullanılırmış.

Bugün kağıt bebekler, masa lambaları, kırtasiye malzemeleri ve hatta giysiler yapmak için popüler bir malzemedir. Bu kağıttan yapılmış ürünleri hediyelik eşya dükkanlarının çok büyük bir bölümünde bulabilirsiniz.

9.Güzellik Ürünleri

Son zamanlarda, Kore kozmetik ürünleri, özellikle Asya ülkelerinde giderek daha popüler hale geliyor.

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda ürün var. Ruj, dudak balsamı, dudak parlatıcısı, fondöten, göz kalemi, rimel, göz farı ve çok daha fazlasını seçebilirsiniz. Ancak kafanız çok karıştıysa ve ne seçeceğinizi bilmiyorsanız, sadece BB veya CC kremi alın. Yüksek kaliteli ürünlerdir ve çok güvenlidir.

Kozmetik ürünleri için gidilecek en ideal ve en popüler yer ise, Myeongdong alışveriş caddesidir.

10.Geleneksel Kore Maskeleri

Seul

Korece’de tal olarak adlandırılan Kore maskeleri, törenlerde ve ritüellerde, savaş üniformalarının bir parçası olarak ve kraliyet saraylarında uzun bir kullanım geleneğine sahiptir.

Kore’nin şamanist inançları nedeniyle, bu ürkütücü maskeler, kötü ruhları kovmak için törensel bir kullanıma sahipti. Savaş maskeleri genellikle askerler ve atları tarafından giyilirdi. Hahoe-tal adı verilen halk maskeleri ise genellikle danslarda ve oyunlarda kullanılırdı.

Günümüzde maskeler daha çok uğur tılsımı olarak ve geleneksel tören ve oyunların canlandırılmasında kullanılmaktadır. Maskeler genellikle kızılağaç ağacından yapılır, su geçirmez olmaları için verniklenir ve desenlerle boyanır.

Bu maskelerin fiyatları ise kalitesine göre 50.000 – 80.000 won arasında değişmektedir.

11.Soju

Soju

Soju, Seul’den ne alınır ? sorusuna özellikle alkolle arası iyi olanlar için en ideal cevaplardan bir tanesi.

Tadı votkayla karşılaştırılabilir olsa da, soju içerisinde şeker olduğundan dolayı daha tatlıdır ve genellikle sek tüketilir.

Soju markalarının çok büyük bir bölümü Güney Kore’de üretiliyor ve Seul’de bu Soju’ların birçok farklı markasını bulabiliyorsunuz.

Çoğu Soju çeşidi hacimce %18,5 ila %25 arasında alkol içerir.

Restoranlarda ve içki işletmelerinde bulunan yaygın, seri üretilen soju tapyoka, tatlı patates, buğday veya arpa gibi daha ucuz malzemelerden yapılırken, daha iyi malzemelerden yapılan birçok kaliteli soju da vardır. Geleneksel pirinç soju, ginseng soju veya meşe fıçılarda 10 yıl eskitilmiş soju’nun tadını çıkarmak için biraz ekstra ödeme yapmanız gerekebilir. Yani kalitesine ve fiyatına göre seçim yapmakta mümkün.

12.Geleneksel Kore Bambu Flütü

Bambu Flütü

Korece’de flüt çalmakla ilgili bir söz vardır, “Çalgıda çaldığınızda düşmanlarınız geri çekilir, hastalık iyileşir, rüzgar ve deniz sakinleşir.”

Korelilerin müzik aletlerine ne kadar değer ve hayranlık duyduklarını gösteriyor. Kore bambu flütleri, her biri kendi Korece adına sahip 3 farklı boyutta geliyor.

Daegum adı verilen en büyüğü, uğuldayan bir zarı olan enine bir bambu flüttür.

Sonraki boyutta, daegumdan daha küçük olan ve aynı zamanda uğuldayan bir zarı olmayan jung-gum gelir.

En küçüğüne sogeum denir ve ayrıca uğuldayan bir zardan yoksundur.

Üçü topluca Korece’de “üç bambu” anlamına gelen samjuk olarak bilinir. Bambu flütler, geleneksel Kore törenlerinde, ritüellerinde, saray oyunlarında ve ayrıca halk müziğinde kullanılmıştır. Film müzikleri, çağdaş müzik örnekleri ve çağdaş klasik müzik sağlamak için modern müzik endüstrisinde hala kullanılmaktadırlar.

Fiyat, parmak deliklerinin boyutuna ve sayısına bağlıdır. Genellikle flüt ne kadar büyük olursa, fiyat da o kadar yüksek olur.

13.Dojang (Kore Geleneksel Mührü)

Adınızın ve Seul’den hediye etmek istediğiniz kişinin ismini içerecek şekilde hazırlatabileceğiniz bu mühürler, Seul’den ne alınır ? sorusuna cevap olabilecek en havalı ve en popüler şeylerden bir tanesi.

Mühürler çoğunlukla ahşap, yeşim veya fildişinden (daha değerli kılmak için) yapılır.

Fiyat yaklaşık 25.000 Won’dan başlar ve damgaları yapmak için hangi malzemeyi seçtiğinize bağlı olarak 70.000 won’a kadar çıkabilir.

14.Hallyu Ürünleri

Hallyu Ürünleri

Hallyu, Güney Kore pop kültürünün dizilerde, filmlerde, müzikte, moda da vb. diğer Asya ülkelerinde çığ gibi büyüyen popülaritesini tanımlayan bir terimdir.

Hallyu ürünleri ise, üzerinde Koreli ünlülerin resmi veya imajının bulunduğu her şeydir.

İnsanlar birçok nedenden dolayı Kore pop kültürünü seviyor. Bazıları, Kore dizilerinin veya K-dramalarının masum sevgi ve erdemin somutlaşmış hali olduğunu söylerken, K-pop son zamanlarda Asya’da yaratılan en iyi ve en sofistike müzikler arasında yer alıyor.

Kahve kupalarından el tipi fanlara kadar çeşitlilik gösterir. Aklınıza ne gelirse, eminim Hallyu versiyonu da vardır.

Bu ürünleri satın almak isterseniz Seul çevresinde çok sayıda mağaza bulabilirsiniz. Özellikle Gangseo-gu ve Yongsan-gu adlı bölgelerde çok çeşitli ve daha uygun fiyatlısını bulabilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

POPÜLER YAZILAR