Ana SayfaArnavutlukTiran Gezi Rehberi2 Günde Tiran'da Gezilecek Yerler | Popüler Gezi Rotası

2 Günde Tiran’da Gezilecek Yerler | Popüler Gezi Rotası

Arnavutluk’un başkenti ve en güzel şehri olan Tiran, Osmanlı döneminde kurulan ve uzun süre Osmanlı egemenliği altında kalmış en güzel Balkan şehirlerinden biri. Hem Osmanlı hem de Sovyet döneminden kalma birbirinden güzel tarihi ve turistik cazibe merkezlerine ev sahipliği yapan şehir, ayrıca Balkan Turu için en güzel üs noktalarından biri. Balkanları keşfetmek için en ideal başlangıç noktalarından biri olan Tiran’da gezilecek yerler ise daha çok tarihi şehir merkezi etrafında toplanıyor.

Tiran’da gezilecek ve görülecek yerlerin büyük bir bölümü birbirine yakın konumda bulunduğundan şehri çok kısa sürede kolaylıkla keşfedebiliyorsunuz, fakat şehir merkezinin dışında görülmeye değer daha birçok cazibe merkezi olduğundan günübirlik Tiran’ı keşfetmek pek de kolay olmuyor.

Tiran, genel olarak yürüyerek rahatlıkla keşfedebileceğiniz şehirlerden. Fakat şehir merkezi dışında yer alan birkaç önemli turistik yer de olduğundan dolayı Tiran için en azından 2 gününüzü ayırmanız gerekebiliyor.

Tiran’a Gitmeye Değer Mi ?

Bu soruya belki de 5-10 sene öncesinde gerek yok diye cevap verebilirdik, fakat bugün Tiran’a gitmeye kesinlikle değer.

Tiran, her geçen gün üzerindeki ölü topraklarını atan bir şehir. Özellikle üniversite öğrencilerinin sayesinde renkli bir gece hayatına sahip olan Tiran’da gezip görülecek tarihi ve turistik cazibe merkezleri de yavaş yavaş artıyor. Hem ucuz olması hem de bir üniversite şehri olması Tiran’ı ziyaret etmek için bizce yeterli. Ayrıca şehir, Bulgaristan – Sırbistan – Bosna Hersek – Hırvatistan – Karadağ – Makedonya gibi bir Balkanlar turu için en ideal üs konumunda. Bu yüzden Tiran, kesinlikle görülmeye değer Balkan şehirlerinden diyebilirim.

Tiran Kaç Günde Gezilir ?

Tiran Gezi Rehberi

Tiran’da gezilecek yerler için 2 gün yeterli oluyor. Bazı popüler turistik çekim merkezleri şehir merkezinin dışında kaldığı için şehri günübirlik bir gezi ile keşfetmek pek de kolay değil. Ayrıca Tiran, gece hayatıyla da mutlaka ilginizi çekecektir. Bu yüzden en ideal süre olarak 2 gün Tiran’da konaklamayı düşünebilirsiniz.

Tiran’da Nerede Kalınır ?

Tiran’da konaklama için tercih edilebilecek yüzlerce konaklama birimi bulunuyor. İster 4-5 yıldızlı lüks bir otel isterseniz de düşük bütçeli 1-2 yıldızlı bir tesisi Tiran’da bulabilirsiniz.

Tiran, konaklama konusunda çok da pahalı olmadığından dolayı, otel seçerken şehir merkezinin dışına çıkmanıza da pek gerek yok.

Popüler Otel Tavsiyeleri ;

Maritim Hotel Plaza Tirana – 5 yıldız

Maritim Hotel Plaza Tirana

Tiran şehir merkezinde, turistik cazibe merkezlerine yakın bir konumda bulunuyor. Lüks bir konaklama deneyimi sunan otel, 9+ konuk değerlendirme puanı ve İskender Bey Meydanı’na yakınlığıyla öne çıkıyor. Havaalanı servisi de olan tesis daha çok çiftler tarafından tercih ediliyor olsa da, otelin aile odaları da var. Oteli incelemek veya rezervasyon için tıklayın.

Hotel Colosseo Tirana – 4 yıldız

Hotel Colosseo Tirana

İskender Bey Meydanı’na yaklaşık 1 km uzaklıkta olan, yani şehir merkezinin biraz dışında yer alan bu otel, konum olarak turistik yerlerin büyük bir bölümüne yürüme mesafesinde bulunuyor. Bundan dolayı da, şehir merkezinde yer alan 4 yıldızlı otellere nazaran daha ekonomik bir konaklama deneyimi sunuyor. Oteli incelemek veya rezervasyon için tıklayın.

Xheko Imperial Luxury Boutique Hotel – 4 yıldız

Xheko Imperial Luxury Boutique Hotel

Tiran’ın tam merkezinde, büyük parka yakın güzel bir konumda yer alıyor. Modern ve lüks olanaklarla döşenmiş olan tesis, 9+ yüksek konuk değerlendirme puanı, spa ve sağlık merkeziyle öne çıkıyor. Oteli incelemek veya rezervasyon için tıklayın.

Freddy’s Hotel – 3 yıldız

Freddy’s Hotel

Tiran’ın en ekonomik, fakat en çok tercih edilen otellerinden biri. Konum olarak İskender Bey Meydanı’na 5 ve Ulusal Tarih Müzesi’ne 3 dakika yürüme mesafesinde güzel bir yerde bulunuyor. Yüksek konuk değerlendirme puanına sahip olan tesisin geniş aile odaları da var. Oteli incelemek veya rezervasyon için tıklayın.

Tiran’da Gezilecek Yerler

Tiran Gezilecek Yerler Haritası
Tiran’da gezilecek yerler haritası – Haritayı Google Maps‘te Açmak İçin Tıklayın
  • Ulusal Tarih Müzesi
  • House Of Leaves: Museum of Secret Surveillance (Gizli Gözetim Müzesi)
  • İskender Bey Meydanı
  • Hacı Edhem Bey Camii
  • Tiran Saat Kulesi
  • Bunk’Art 2 Müzesi
  • Rinia Parkı
  • Reja – The Cloud
  • Murat Toptani Caddesi
  • Tabakhane Köprüsü (Tanner’s Bridge)
  • Tiran Piramidi
  • Tiran Büyük Parkı (Grand Park of Tirana)
  • Büyük Göl Parkı
  • Petrela Kalesi
  • Pellumbas Mağarası
  • Dajti Milli Parkı
  • National Arts Gallery (Ulusal Sanat Müzesi)
  • Tiran Arkeoloji Müzesi
  • Tiran Kalesi

1.Ulusal Tarih Müzesi

Ulusal Tarih Müzesi – kaynak ; flickr / Paula Soler Moya

Ulusal Tarih Müzesi, koleksiyonundaki Paleolitik çağdan komünist zamanlara kadar 5.000’e yakın obje ile Arnavutluk’un en büyük müzesi olma ünvanına sahip.

Daha binaya girmeden önce Arnavut tarihi hakkında öğrenilecek çok şey var, çünkü ön duvarında Arnavutluk tarihinin farklı dönemlerini gösteren büyük, tanınabilir bir mozaik yer alıyor.

Müze, Antik Çağ, Orta Çağ, Rönesans, Bağımsızlık, İkonografi, Ulusal Kurtuluş Anti-faşizm Savaşı, Komünist Terör ve Rahibe Teresa olmak üzere 8 bölüme ayrılıyor. Her bir bölümde Arnavutluk tarihi hakkında belgelenmiş birbirinden önemli ve ilgi çekici objeler yer alıyor.

Tiran’ın olmazsa olmaz çekim merkezlerinden olan müzenin en dikkat çeken bölümü ise, Komünist Terör bölümü oluyor. Bu bölüm, komünist rejim sırasında Arnavutların uğradığı zulmün görüntülerine, belgelerine ve videolarına ev sahipliği yapıyor.

  • Giriş ücreti ; 500 Lek (Yaklaşık 5$)

2.House Of Leaves: Museum of Secret Surveillance

House Of Leaves – kaynak ; flickr / pa wa

1931 yılında inşa edilmiş bu müze binası, aslen Arnavut doktor Dr. Jani Basho’nun (1892-1957) inisiyatif ve yönlendirmesiyle bir kadın doğum kliniği işlevine sahipmiş. II.Dünya Savaşı sırasında, Alman işgali altındaki bina, Gestapo’nun kontrolü altındaydı.

Savaş sonrası yıllarda bu ev, işkencenin yapıldığı yerin yanı sıra bir soruşturma merkezi olarak da kullanılmış.

Bugün bu Yapraklar Evi, Kültür Bakanlığı tarafından finanse edilen bir proje ile halkın bedenleri ve ruhları üzerinde tam kontrol sahibi olmaya çalışan bir rejim altında Arnavutluk toplum sistemine ışık tutmak için bir müzeye dönüştürülmüş.

  • Giriş ücreti ; 700 Lek

3.İskender Bey Meydanı

İskender Bey Meydanı – flickr / andrew_milligan_sumo

Tiran’ın kalbinin attığı yer olarak bilinen İskender Bey Meydanı, Skanderbeg Meydanı olarak da biliniyor. Şehirdeki birçok önemli cazibe merkezine ev sahipliği yapan meydan, adını bir Arnavut ulusal kahramandan alıyor.

Meydanın tam ortasında ise İskender Bey heykeli bulunuyor. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz Ulusal Tarih Müzesi de bu meydanda bulunuyor. Müzenin yanı sıra meydan, Edhem Bey Camii ve bir opera binasına da ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 40.000 metrekarelik bir alanı kaplayan meydan, Arnavutluk’un İtalyan işgali sırasında neo-Rönesans tarzından güçlü bir şekilde etkilenen Florestano Di Fausto ve Armando Brasini tarafından tasarlanmış.

İskender Bey Meydanı, günümüzde Tiran’da görülmesi gereken en önemli yerlere ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca meydan çevresinde, şehrin önde gelen popüler restoranlarından ve cafelerinden bazılarını bulabilirsiniz.

4.Hacı Edhem Bey Camii

Hacı Edhem Bey Camii – kaynak ; commons.wikimedia.org/cellen

Molla Bey yönetiminde 1789 yılında başlayan camii inşaatı, 1823 yılında Süleyman Paşa’nın torunu oğlu Ethem Paşa (Hacı Ethem Bey) tarafından bitirilmiş.

Caminin freskleri, İslam sanatında ender görülen ağaçların, şelalelerin ve köprülerin natürmort resimlerinden oluşuyor. Tiran’ın kalbinin attığı yerde, İskender Bey Meydanı’nda bulunan camii, komünist rejim döneminde bir süre kapalı kalmış olsa da, komünizmin çöküşünden sonra yeniden ibadete ve ziyarete açılmış.

Tiran’ın en önemli simge yapılarından biri olarak kabul edilen Hacı Edhem Bey Camii, ayrıca Tiran’ın yakın tarihindeki en önemli olaylardan birine de ev sahipliği yapmıştı. 10 Ocak 1991’de 10.000 kişi İslam’ı neredeyse yarı yarıya yasaklayan yetkililerin kararnamesine karşı dinlerini uygulamak için bir araya bu camide gelmiş.

Günümüzde camiyi ibadet saatlerinin dışında ücretsiz olarak ziyaret edebiliyorsunuz.

5.Tiran Saat Kulesi

Tiran Saat Kulesi

Tiran Saat Kulesi, 1822 yılında Hacı Edhem Bey tarafından yapımına başlanmış şehrin en önemli simgesel yapılarından. Saat kulesi günümüzdeki görünümüne ise, 1928 yılında yapılan yenileme çalışması sonrasında gelmiş. Başlangıçta 30 metre olarak inşa edilmiş olan kule 5 metre daha yükseltilerek 35 metreye çıkarılmış. Kuleye daha sonradan balkon, saat kolları ve Venedik tipi çatı eklenmiş.

II. Dünya Savaşı sırasında şehirdeki birçok tarihi yapı gibi hasar almış olan kule, 1946 yılında restore edilerek günümüze kadar gelmeyi başarmış.

90 basamaklı döner bir merdivene sahip olan kulenin tepesine de çıkabiliyorsunuz. Buradan Tiran şehir merkezinin güzel bir manzarasını görmek de mümkün.

6.Bunk’Art 2 Müzesi

Bunk’Art 2 müzesi, Saat Kulesi’nin hemen güneyinde yer alıyor. Şehirde aynı isimde iki müze bulunuyor. Biri Bunk’Art diğeri ise Bunk’Art 2 Müzesi. Fakat birincisi hem şehir merkezinin bir hayli dışında, hem de ikinciye nazaran çok daha az popüler bir cazibe merkezi.

Müze, sizi Arnavutluk’ta komünizmin yükseliş ve düşüşünün tarihine götürecek. 24 farklı odası olan müzenin bulunduğu nükleer sığınağın kendisi, 1980’lerde komünist rejim tarafından yabancı bir istilaya hazırlanmak için gizlice inşa edilmiş ve İçişleri Bakanı için ayrılan daire ve hatta dekontaminasyon odası gibi orijinal amaçlarını koruyan birçok odayı günümüzde hala görebiliyorsunuz.

  • Giriş ücreti ; 500 Lek

7.Rinia Parkı

Rinia Parkı – flickr / chris walts

Rinia Parkı (Parku Rinia), Tiran’ın yemyeşil alanlarından biri. Şehir merkezinde, Tiran Saat Kulesi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde olan park 1950’lerde inşa edilmiş ve o günden günümüze Tiran’ın en önemli çekim merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.

30 hektarlık bir alanı kaplayan park, her yıl düzenlenen ‘Yaz Festivali’ne ev sahipliği yapmasıyla da tanınıyor. Birkaç cafe ve restorana da ev sahipliği yapan park, Tiran’da gezilecek en güzel yerlerden biri.

8.Reja – The Cloud

reja – the cloud – kaynak ; flickr / UN Women Albania/Eduard Pagria

Ulusal Sanat Galerisi’nin önüne yerleştirilmiş modern bir sanat enstalasyonu olan Reja – The Cloud, Tiran’ın en popüler instagram spotlarından biri.

Japon mimar Sou Fujimoto tarafından tasarlanmış olan Enstalasyonun yapısı, beyaz saydamlık, bulut gibi görünen geometrik bir form oluşturuyor ve galeri önündeki parkta sis yükseliyormuş gibi görünüyor. Bu yüzden de bu sanat enstalasyonuna bulut anlamına gelen ‘The Cloud’ adı verilmiş.

Günümüzde birçok özel etkinliğe ev sahipliği yapan Reja’yı sadece mimari güzelliği için bile Tiran da gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

9.Murat Toptani Caddesi

Murat Toptani Caddesi – flickr / john parkinson

Ağaçların sıralandığı bu güzel yaya caddesi, Tiran’ın en temiz havasına sahip caddelerinden biri. Pedonalja olarak da bilinen cadde, araç trafiğine kapalı ve şehirdeki en iyi bilinen turistik cazibe merkezlerinden biri. Bu cadde üzerinde, şehrin popüler restoranlarından ve cafelerinden bazılarını bulabilirsiniz. Ayrıca cadde, Tiran’da alışveriş için de en popüler noktalardan biri.

Güzel bir akşam yürüyüşü için uğrayabileceğiniz Murat Toptani Caddesi, gölgelik ve serindir. Bu da onu güneşli günlerden kaçmak için en ideal yerlerden biri yapar.

10.Tabakhane Köprüsü (Tanners Bridge)

Tabakhane Köprüsü – kaynak ; flickr / Chris Feichtner

Tanners ’Bridge, arka planda renkli Sovyet tarzı konutların bulunduğu yeni restore edilmiş, zarif bir Osmanlı taş yaya köprüsü. Tabakhane Köprüsü olarak bilinen tarihi yapı, Tiran’ın 18. yüzyıldaki gelişiminin en önemli kanıtlarından biri olmasının yanında, şehrin en önemli kültürel anıtlarından biri olarak kabul edilir.

1700’lü yılların başında, Osmanlı döneminde inşa edilmiş olan köprü, ilk kurulduğu yıllarda çiftçilerin hayvanlarını kasaplık ve deri işleme bölgesine götürmesi için kullanılıyormuş. Günümüzde ise, mütevazi bir taş köprüsü olarak hizmet veriyor. Çok gösterişli bir mimariye sahip olmasa da, yine de Tiran’da görülecek yerler arasında.

11.Tiran Piramidi

Tiran Piramidi – kaynak ; flickr / andrew_milligan_sumo

1944’ten 1992’ye kadar Arnavutluk, kendisini Stalinizme örnek alan sert bir Komünist ideal altında yönetildi. Tiran piramidi gibi simgeler hala şehrin karanlık günleri anımsatıyor.

Günümüzde bir enkaz yapı olan Tiran Piramidi, Rus diktatörünün ölümünden yıllar sonra Stalinizmin ideallerini ilerleten eski bir Arnavut lider olan Enver Hoca’nın onuruna bir müze olarak inşa edilmiş.

Hoca’nın kızı ve damadı tarafından liderin mirasını yaşatmak için tasarlandı ve ona “Enver Hoca Mozolesi” (Resmi olmayan) ismi verildi. Müze, 1991 yılına kadar asıl amacını korudu ve ulusal tutumlar değişmeye başladıkça, alan, sonunda çöküşüne yol açacak ilk amaç değişiminde bir kongre merkezine dönüştürüldü. Daha sonra yağmalanmış ve grafitiler çizilerek günümüzdeki harap halini almış.

Uzun zamandır Tiran Piramidi’nin yıkılması konusunda tartışmalar da devam ediyor.

12.Tiran Büyük Parkı (Grand Park of Tirana)

Tiran Büyük Parkı – flickr / chris walts

Tiran’ın güney kesiminde yer alan Tiran Büyük Parkı, 289 hektarlık oldukça büyük bir alanı kaplıyor. Turistlerin yanı sıra, yerel halkın da en çok zaman geçirdiği yerlerden olan parkta yapay bir göl, Aziz Procopius Kilisesi, Başkanlık Sarayı ve birkaç Arnavut şahsiyete ait anıtlar gibi diğer yapılar bulunuyor.

Büyük Göl Parkı da tam olarak burada yer alıyor. Parkın güney ucunda Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi de var. Tiran’da çocuklarla gezilecek yerler arasında olan park, her yaştan ziyaretçinin şehir trafiğinden kısa süreliğine de olsa uzaklaşmak için gidebileceği bir yer.

Yaklaşık 120 ağaç, çalı ve çiçek türünün bulunduğu park, 1955-56 yılları arasında inşa edilmiş.

13.Petrela Kalesi

Tiran’ın biraz dışında bulunan Petrela Kalesi, deniz seviyesinden yaklaşık 400 metre yükseklikte yer alıyor.

Kalenin Geç Antik Dönem’de (MS III – IV. Yüzyıl) inşa edildiğine ve daha sonra, Bizans İmparatoru I. Justinianus (527 – 565) döneminde yeniden inşa edildiğine inanılıyor. Günümüzdeki yapı ise, 15. yüzyıldan kalma.

Kale, Erzen vadisinin, tepelerin, zeytinliklerin ve çevredeki dağların muhteşem manzarasını sunuyor. Ayrıca kalede küçük bir de restoran var.

14.Pellumbas Mağarası

Pellumbas Mağarası – kaynak ; wikimedia.org/albinfo

Pellumbas köyü çevresindeki en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Pellumbas Mağarası‘na Tiran merkezinden günübirlik turlar ile gidebilirsiniz. Bu yürüyüş turlarıyla hem mağarayı hem de mağaranın bulunduğu köyün etrafını keşfedebiliyorsunuz.

Köyden, dikitler ve sarkıtlarla dolu bu mağaraya varmadan önce iki kilometre boyunca dağların arasında dolambaçlı bir patikayı geçiyorsunuz, ayrıca 300.000 yıldan daha eski insan faaliyetlerine dair kanıtları da yol üzerinde görebilirsiniz.

Güzel bir hiking rotası olan Pellumbas Mağarası’nı Tiran’da 1 geceden fazla konaklamayı planlıyorsanız mutlaka gezilecek yerler listenize ekleyin deriz.

15.Dajti Milli Parkı

Tiran'da gezilecek yerler blog

Doğa ve yürüyüş severlerin, popüler gezi duraklarından biri olan Dajti Dağı, muhteşem manzarasıyla Tiran’da gezilecek yerler arasında. Bu dağdan milli parka ulaşmanın en eğlenceli yolu ise, 15 dakikalık teleferik yolculuğudur.

Tiran’da gün batımını izlemek için de en iyi yerlerden biri, şehrin gürültüsünden kaçmak ve doğayla iç içe olmak için yerel halkın da tercih ettiği yerlerden biri olan 1.613 m yüksekliğindeki Dajti Dağı’nın tepesidir.

En tepede, Tiran’ın ve çevredeki manzaranın 180 derecelik geniş manzarasına sahip, pahalı bir restoran bulacaksınız. Yemekler oldukça iyi ama kişi başı yaklaşık 1000 LEK tutuyor, bu da şehir merkezinde yiyeceğiniz bir yemeğin neredeyse iki katı.

16.National Arts Gallery (Ulusal Sanat Müzesi)

Ulusal Sanat Galerisi’nin başlangıcı, bir grup Arnavut sanatçının ve 1946 Sanat Komitesi’nin çabalarına kadar uzanıyor.

Galeri şu anda arşivlerinde 4626 sanat eseri ve 600’den fazla kayıtlı sanatçı barındırıyor. Sanat Galerisi, ülkedeki sanat eserlerini sergileyen, koruyan, inceleyen, restore eden, yayınlayan, belgeleyen ve arşivleyen tek ulusal kurumdur.

17.Tiran Ulusal Arkeoloji Müzesi

Şık bir mimariye sahip olan Arkeoloji Müzesi’nin binası, 1939-41 yıllarında İtalyan mimar G. Bosio tarafından tasarlanmış.

Arkeoloji Müzesi, tüm Arnavutluk topraklarındaki arkeolojik araştırmaları ve keşifleri sunuyor. Müze salonlarında her dönemde teşhir edilen malzeme ile ilgili fotoğraflar ve ayrıca iki harita yer almaktadır: biri arkeologlar tarafından en erken dönemlerden Türk işgali öncesine kadar yıllarda kazılan arkeolojik alanları temsil etmekte, diğeri ise bölgenin uzantısını temsil etmektedir.

18.Tiran Kalesi

Kale, en uzun kenarı doğu-batı duvarı olan 160 x 125 metre dikdörtgen planlı bir arazi surudur. Bazı kulelerin ve çevre surların bölümlerinin korunmuş yapıları, kalenin muhtemelen ilk kez antik çağda, belki de erken Bizans döneminde (İ.S. IV – VI. yy) inşa edildiğini göstermektedir. Yeni Epirus’ta (Durrës eyaleti) İmparator Justinian tarafından inşa edilen veya yeniden inşa edilen surlardan birine ait olduğuna inanılıyor.

Bugün karada görülen surların bir kısmı, eski kale kalıntıları üzerine XVIII. yüzyılın son on yılında Ahmet Paşa Bargjini (1788 – 1809) tarafından yaptırılan son yüzyıl yapılarına aittir.

Tiran Kalesi, Tiran’da gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz en önemli tarihi kalıntılardan biri.

Tiran’a Ne Zaman Gidilir ?

Tiran Gezi Rehberi
Kaynak ; flickr / patrick müller

Tiran’ı ziyaret etmek için en iyi zaman, havanın Tiran’ın güzel dış mekanının tadını çıkarmak için çok soğuk olmadığı Mayıs-Ekim ayları arasıdır. İlkbahar ve Sonbahar aylarında sıcaklık gün içinde 17 ° C – 26 ° C arasında. Yaz aylarında sıcaklıkla 30° C’ye kadar çıkabiliyor.

Yaz aylarında Tiran’da çok sayıda konser, etkinlik ve festival var. Bu yüzden aşırı sıcak havalarla aranız iyiyse Temmuz veya ağustos aylarında da Tiran’ı ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

Tiran’da Nerede Yenir ? & En Popüler Mekanlar

Tiran, geleneksel Arnavutluk yemeklerinin dışında dünya mutfağından lezzetleriyle adından söz ettiriyor. Şık ve lüks mekanların yanı sıra, uygun fiyatlı lokal restoranlarında bulunda bu şehirde, mekan tercihi yaparken turistik cazibe merkezlerine daha uzak olan mekanlara göz atarak başlayın derim. Şehirdeki turistik yerlere yakın olan restoran veya cafelerin büyük bölümü, şehir merkezinin biraz daha dışında yer alan mekanlara nazaran daha pahalı. Ayrıca süper turistik olduğundan dilediğiniz gibi yer bulamayabiliyorsunuz.

Tiran’daki en iyi ve en popüler restoranlardan bazıları ;

Sky Club Restaurant

Sky Club, Tiran’ın ve onun inişli çıkışlı, dağlık çevresinin en iyi panoramik manzarasının keyfini çıkarmak isteyenler için gidilecek en popüler mekanlardan bir tanesi. Bir cafe&restaurant olarak hizmet veren bu mekan, Tiran’daki Sky Tower’ın en üst katında bulunuyor. Daha çok manzarasıyla ünlü olan mekan, lezzetli yemekleriyle de adından söz ettiriyor.

Şehir merkezine yakın bir konumda olan Sky Club, seçkin şehir manzarasının yanı sıra, hem uluslararası hem de yerel yemek tarifleri ile uygun fiyatlara zengin bir menü sunuyor.

Restaurant Piano Bar Piazza

Piazza Piano Bar sadece Tiran’ın en iyi restoranlarından biri değil, aynı zamanda Arnavutluk’un başkentinde açılan ilk restoranlardan biri.

Ulusal Tarih Müzesi’ne sadece birkaç adım mesafedeki merkezi konumuyla öne çıkan mekan, daha çok balık yemekleriyle adından söz ettiriyor. Üstelik uygun fiyatlarla klas bir dokunuş sunan Piazza Piano Bar, menüsünü en iyi yerel şaraplar listesiyle tamamlıyor.

A la Santé

Tiran Gezi Rehberi Blog

Tiran’ın en popüler semtlerinden biri olan Blloku’nun batı kesiminde yer alan A la Sante adlı restoran, şehirdeki en yüksek değerlendirme puanına sahip olan mekanlardan biri olmasının yanında, turistler tarafından en çok tercih edilen mekanlardan biri.

Sloganları “mutfak sanatla buluştuğunda”dır ve bu felsefe hem sunumda hem de yemek kalitesinde kendini gösterir. Burada, Tiran’a özgü bir menü ile sebzeli kinoa, mango soslu somon, ricottalı ravioli, ıspanaklı kuşkonmaz ve çam fıstığı gibi modern yemekleri bulacaksınız.

  • Adres ; Rruga Sami Frashëri, Tiran, Arnavutluk

Çoko

Tiran şehir merkezinde yer alan şirin, davetkar ve sofistike bir restoran olan Çoko Bistro & Bar, şirin oturma alanları, eğlenceli bir ortam ve hoş bir fon müziği sunuyor.

Menü geniş ama klas, linguine caipirinha ve haşlanmış yumurtalı burgerlerden miso soslu dana diline kadar her şeyi içeriyor.

Üstelik Çoko, Tiran’ın en iyi kahvaltılarından bazılarını da sunuyor. Sabahları ziyaret edin ve somonlu omlet, kiş Loraine, tatlı Fransız tostları, İngiliz kahvaltısı veya Nutellalı krep gibi şeylerle karnınızı doyurun.

  • Adres; Rruga Pjetër Bogdani 7, Tiran, Arnavutluk

Artigiano Vila

Tiran da gezilecek yerler blog

Artigiano Villa, İtalyan yemekleri için Tiran’daki en iyi restoranlardan biri. 1940’larda aristokrat bir aile tarafından inşa edilmiş bir Toskana villasında yer alan bu restoran hem yerel halkın hem de turistlerin favorileri arasında.

El boyaması pencereler, eski ahşap kirişler ve dekore edilmiş fayanslardan oluşan bir ortamda odun ateşinde pişirilen pizza, yüksek kaliteli et seçenekleri, çeşitli makarna çeşitleri ve tipik mezeler gibi İtalyan spesiyalitelerinin tadını çıkaracaksınız. Ayrıca geniş bir şarap ve bira listesi var.

  • Adres; Rruga Papa Gjon Pali II 9, ish Vila Logoreci, Tiran, Arnavutluk

The Rooms Restaurant

İkonik Blloku semtindeki bu Avrupa tarzı restoran, pizza ve makarna tabaklarından risotto ve meze tabaklarına kadar harika Akdeniz yemekleri sunuyor.

Kapsamlı bir şarap listesine sahip olan mekan, Tiran’daki en yüksek değerlendirme puanına sahip mekanlardan biri.

  • Adres; Rruga Sami Frasheri, Tiran, Arnavutluk

Salt Restaurant

Tiranda gezilecek yerler listesi

Balık ve deniz ürünleriyle aranız iyiyse, Tiran şehir merkezindeki türünün en iyi restoranlarından biri olan Salt Restaurant tam size göre. Muhteşem atmosferi, hızlı servisi ve lezzetli yemekleriyle öne çıkan bu mekan, hareketli Blloku semtinde yer alıyor.

Tiran’da gezilecek yerler listesine eklenebilecek birkaç turistik cazibe merkezinden daha bahsetmek mümkün. Fakat Tiran’da 2 günlük bir seyahat planı yapıyorsanız ilk olarak listedeki cazibe merkezleriyle şehir turunuza başlamanızı öneririz.

BENZER İÇERİKLER



Booking.com

POPÜLER YAZILAR