Bosna Hersek’in en popüler ikinci şehri (Saraybosna’dan sonra) olan Mostar, Eski Kent merkezi ve Mostar Köprüsü’yle tanınıyor. Yıkıcı geçmişine rağmen hâlâ büyüleyici yapısıyla dikkat çeken şehir, daha çok günübirlik gezilerle ziyaret ediliyor olsa da, Mostar’da en azından 1 gece konaklayın deriz, özellikle şehir merkezi dışındaki doğal güzellikleri ve diğer turistik yerleri görmeyi planlıyorsanız. Mostar’da gezilecek yerler, daha çok tarihi yapılardan oluşuyor, fakat merkezin biraz dışında görülmeye değer ilgi çekici doğal güzellikler de var.
Güneşli günlerin fazla olması nedeniyle ‘Güneş Şehri’ olarak da bilinen Mostar, Müslüman Boşnaklar, Ortodoks Sırplar ve Katolik Hırvatlar olmak üzere üç halkın barış içinde bir arada yaşamasıyla karakterize olmuş zengin bir tarihe sahip.
Yazı İçerisindeki Başlıklara Git
Mostar Kaç Günde Gezilir ?
Mostar, kolay gezilebilen Balkan şehirlerinden biri. Şehirdeki çekim merkezlerinin büyük bir çoğunluğu ‘Eski Kent’ bölgesinde bulunuyor. Ancak şehir yoğun bir turist trafiğine sahip olduğu zamanlarda kolay bir Mostar Turu yapmak pek mümkün olmayabiliyor. Ayrıca şehir merkezi dışında mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Blagay Tekkesi ve Kravitse Şelalesi‘ni de ziyaret etmeyi planlıyorsanız, Mostar’da 2 gün kalmayı düşünebilirsiniz. Sadece şehir merkeziyle sınırlı bir gezi planı yapıyorsanız 1 gece konaklama yeterli olabilir.
Mostar’da Nerede Kalınır ?
Mostar’da hem şehrin kalbinin attığı yerde olmak hem de turistik noktalara kolay bir şekilde ulaşmak için kalınacak en ideal yer şüphesiz Old Town, yani tarihi şehir merkezi. Burası Mostar’ın merkezi, ayrıca gezip görülecek yerlerin büyük bir bölümünün bulunduğu yer. Eğer her yere yakın bir konumda olmak istiyor ve şehrin nabzını tutmak istiyorsanız burası Mostar’da konaklayabileceğiniz en iyi yer. Tabii alternatif olarak diğer bölgelere göz atmayı da unutmayın.
Popüler otel tavsiyeleri ;
Hotel Mepas – 5 yıldız ; Mostar’ın merkezinde kapalı havuz ve spa-sağlıklı yaşam merkeziyle öne çıkıyor olsa da, daha çok merkezi konumu ve hemen altında bulunan alışveriş merkeziyle tanınıyor. Şehirdeki en lüks birkaç otelden biri. Lüks bir konaklama için düşünebilir. Oteli incelemek veya rezervasyon için tıklayın.
Luxury apartment CRYSTAL – 4 yıldız ; Bir daire olarak hizmet veren bu tesis, Mostar Köprüsü’ne 5 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Ultra lüks ve geniş odalarıyla hizmet veren bu tesis yüksek konuk değerlendirme puanı ve konumu ile öne çıkıyor. Tesisi incelemek veya rezervasyon için tıklayın.
Apartments Solis – 3 yıldız ; Mepas Alışveriş Merkezi’nin yakınında yer alan, daire konseptinde hizmet veren bu tesis, Mostar Köprüsü’ne 15 dakika yürüme mesafesinde bulunuyor. Modern ve şık odalarıyla hizmet veren tesis, geniş aile odalarına da sahip. Tesisi incelemek veya rezervasyon için tıklayın.
Mostar’da Gezilecek Yerler
1.GÜN
- Lučki Most (Liman Köprüsü)
- Aleksa Santic Anıtı
- Neretva Nehri
- Hindin Han
- Kriva ćuprija (Eğri köprü)
- Café de Alma
- War Photo Exhibition (Savaş Fotoğraf Sergisi)
- Lagero Restaurant (En İyi manzaraya sahip popüler bir mekan)
- Mostar Köprüsü
- Eski Köprü Müzesi (Muzej Stari Most)
- Kujundziluk Pazarı
- Koski Mehmed Paşa Camii
2.GÜN
- Biscevic Evi
- Karagözbey Camii
- Zrinjevac Parkı
- Mostar Barış Çan Kulesi
- Blagay Tekkesi (Blagaj Alperenler Tekkesi)
- Pöçiteli (Počitelj – Şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta)
- Kravitse (Kraviçe) Şelalesi – Şehir merkezine 40 km uzaklıkta
1.Lučki Most (Liman Köprüsü)
Eski Kent ve Mostar Köprüsü’nün muhteşem bir manzarasına hakim olan Liman Köprüsü, şehir merkezinin biraz dışında yer alıyor, fakat merkezden ve diğer cazibe merkezlerinden köprüye yürüyerek rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
1913 yılında, Avusturya-Macaristan döneminde inşa edilmiş olan köprü, 72 metre uzunluğunda ve savaş döneminde ilk yıkılan köprü olması bakımından önemli bir yere sahip. Yıkıldıktan 13 yıl sonra, orijinaline benzer şekilde yeniden inşa edilerek günümüze gelmiş olan köprü özellikle gün batımı için gidilecek yerlerden biri.
2.Aleksa Santic Anıtı
Mostar’da doğup büyüyen ve hayatının büyük bir kısmını bu şehirde geçirmiş olan ünlü şair Aleksa Santic anısına dikilmiş anıt, Liman Köprüsü’nden kısa bir yürüyüşün ardından ulaşılabilecek bir konumda bulunuyor.
1908’de hayatını kaybetmiş olan şair, bu tarihe kadar 1000’e yakın eser yazmış. Bosna Hersek halkı tarafından sevilen ve sayılan birkaç şairden biri. Anıt, bugün yine aynı isimdeki bir parkın içerisinde yer alıyor. Ayrıca parka ücretsiz olarak girebiliyorsunuz.
3.Neretva Nehri’nde Rafting
Mostar’da yapılacak en güzel şeylerden biri de, daha çok yerel dalgıçların Mostar Köprüsü üzerinden dalış yaptığı Neretva Nehri’nde rafting yapmak. Profosyonel bir tur rehberi şehrin içinden geçerek akıntılarla mücadele ederken, şehir hakkında bilgiler paylaşır.
Bu rafting turları genel olarak sabah saatlerinde ve yüksek sezonda (Yaz aylarında) yapılıyor.
Mostar’da gezilecek yerler listesinin ana cazibe merkezi olan tarihi şehir merkezinde birçok farklı tur firmalarını bulabilirsiniz. Tabii online olarak getyourguide.com adlı siteden rafting turlarınızı satın alabileceğinizi de unutmayın.
4.Hindin Han
Mostar’da nerede yemek yenir ? sorusuna en popüler ve en ideal cevaplardan biri olan Hindin Han, turistler arasında olduğu kadar yerel halk arasında da oldukça ilgi görüyor.
Geleneksel yemekleri en iyi şekilde deneyimlemek istiyorsanız Hindin Han bunun için en güzel adres. Ayrıca mekan Radoblja Nehri’ne bakan manzarasıyla da büyülüyor. Fiyatlar da şehirdeki birçok mekana nazaran uygun. Yaz aylarında Mostar’ı ziyaret ediyorsanız, akşam saatlerinde bu mekana rezervasyonsuz gitmeyin deriz. Aşırı yoğun olduğundan yer bulamama ihtimaliniz yüksek.
Yemek tavsiyesi olarak da ; karışık ızgara veya yerel alabalığı deneyebilirsiniz.
5.Kriva Cuprija (Eğri köprü)
Mostar Köprüsü’nün tasarımını test etmek amacıyla ondan 8 yıl önce inşa edilmiş olan Eğri Köprü, Eski Çarşı’nın birkaç adım güneyinde yer alır ve çok sayıda popüler restoranın bulunduğu bir yürüyüş caddesi olan Jusovina’ya bağlanır.
Tek kemeri olduğundan nispeten küçüktür, ancak yine de 16. yüzyılın tipik İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir. 2000 yılında sel nedeniyle hasar almış olan köprü, 2001 yılında UNESCO’nun yardımıyla yeniden inşa edilmiş.
6.Café de Alma
Eski Çarşı bölgesindeki çoğu restoranda geleneksel Boşnak kahvesini bulabilirsiniz, ancak Cafe de Alma, şehirdeki en popüler ve en iyi mekanlardan biri. Çekirdeklerinin taze kavrulmuş olması Cafe de Alma’nın en sevilen özelliği.
Mükemmel kahvenin yanı sıra Nar, mürver çiçeği ve gül suyu da denenmesi gereken lezzetlerden.
- Cafe de Alma pazartesi günleri kapalı ve diğer günler 10:00-17:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
7.War Photo Exhibition (Savaş Fotoğraf Sergisi)
Mostar Köprüsü’nün batı tarafındaki kule, Mostar’ın Müslüman tarafının Hırvat ve Sırp güçlerinin saldırısına uğradığı zamandan bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Fotoğraflar sadece savaşın yıkımını değil, birçoğu sadece hayatlarına devam etmeye çalışan yerel halkın yaşadığı günlük mücadeleleri de gösteriyor.
Yeni Zelandalı Wade Goodard tarafından çekilen yaklaşık 50 siyah beyaz fotoğraf sergileniyor ve kesinlikle Mostar’da görülmesi gereken yerler arasında.
- Giriş ücreti ; 15 KM (Yaklaşık 7€)
8.Lagero Restaurant
Mostar’da gezilecek yerler arasında değil de, Mostar’da en iyi manzaraya sahip restoranlar arasında yer alan Lagero, muhteşem Mostar Köprüsü manzarasıyla dikkat çekiyor. Yemekleriyle de adından söz ettiren mekan, Savaş Fotoğraf Sergisi’nin hemen yanında yer alıyor.
9.Mostar Köprüsü
Eski Kent bölgesinin odak noktası olan, Stari Grad olarak da bilinen Mostar Köprüsü, Balkan İslam mimarisinin muhteşem örneklerinden biri. Sadece Mostar’ın değil, Bosna Hersek’in de en popüler turistik yerlerinden olan bu köprünün tarihi ise, 16. yüzyıla uzanıyor.
Köprü, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1566 yılında inşa edilmiş. 30 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 24 metre yüksekliğindeki kambur sırtlı taş köprü, ayrıca Bosna Hersek’in en önemli sembolik yapılarından biri olarak da kabul ediliyor.
Mostar’ın hem Doğu hem de Batı taraflarını birbirine bağlayan Mostar Köprüsü, 1990’ların başlarından ortalarına kadar Hırvatistan-Boşnak Savaşı sırasında 427 yıl sonra yıkılmış. Ancak kısa bir süre sonra, Osmanlı inşaat teknikleri ve malzemeleri (kireçtaşı) açısından aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilerek günümüzdeki halini almış.
Köprü, Neretva Nehri’nin ve çevresindeki dağların muhteşem manzaralarına sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda yıkımını detaylandıran ve köprünün ve tarihinin yeniden inşasını kutlayan dokunaklı bir sergiye ve fotoğraf galerisine ev sahipliği yapar.
2005 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Mostar Köprüsü, ayrıca temmuz aylarında yerel dalgıçların nehre atlayış yaptığı yer olmasıyla da ünlü.
10.Eski Köprü Müzesi (Muzej Stari Most)
Mostar Köprüsü’nün doğu ucunda yer alan Eski Köprü Müzesi, 3 bölümden oluşuyor. Müzenin A bölümü köprünün sonundaki altı katlı kuleyi kaplar. Bu bölümün yukarısına çıkacak olursanız Mostar Köprüsü’nün kuşbakışı manzarasını da görebilirsiniz.
B bölümü ise, sizi bir yeraltı arkeolojik kazı alanına götürür. Arkeolojik kalıntılara merakınız varsa bu bölümü de görebilirsiniz. Bölüm C ise, “labirent” bölümü, köprünün tarihini, yıkımını ve restorasyonunu detaylandıran ekranlar ve görüntüler içeren bir koridordan geçer.
- Giriş ücreti ; 10KM
- Ziyaret saatleri ; 10.00-18.00 (Pazartesi günleri kapalı)
11.Kujundziluk Pazarı
Turist odaklı mağazalar ve restoranlardan oluşan Osmanlı döneminden kalma bir pazar olan Kujundziluk, Mostar’da alışveriş için ilk olarak göz atılacak yerlerden biri. Çok sayıda hediyelik eşya dükkanına sahip olan pazarda, tekstilden geleneksel çay malzemeleri ve seramiklere kadar çok çeşitli ürünleri bulabilirsiniz.
Köprünün doğu tarafında, pazar sokağı köprüden sonra kuzeye döner ve Koski Mehmed Paşa Camii’ni geçerek nehri takip eder. Kuzey kesimde, özellikle bronz işçiliği olmak üzere çok sayıda zanaatkar dükkanını da bulabilirsiniz, ayrıca burası ana pazara nazaran daha az turistik olduğundan göz atmaya değer.
12.Koski Mehmed Paşa Camii
Bosna Hersek’teki Osmanlı cami mimarisinin en önemli örneklerinden biri olan Koski Mehmed Paşa Camii‘nin tarihi 1618 yılına uzanıyor. Günümüzde tamamen turistik bir yer olarak kullanılan camii, ibadete kapalı olarak tutuluyor.
Tarihinde birkaç kez restore edilmiş olan camii, 1992-95 yılları arasındaki savaş sırasında hasar almış ve 1996-2001 yılları arasında restore edilmiş. Görülmeye değer bir iç mekana sahip olan camide ayrıca Avusturyalı hükümdar Franjo Josip’in hediye ettiği halı da yer alıyor.
Koski Mehmed Paşa Camii, kubbeli tek boşluklu kat planına sahip olmasıyla dikkat çeker. İstanbul’daki ana mimarlık ofisinde tasarlanmış, hassas bir şekilde tabaklanmış taş bloklardan inşa edilmiş. Mimari tasarımı Karagöz Bey Camii’ne çok benziyor. Karagöz Bey Camii’nin aksine, Koski Mehmed Paşa Camii’nin minaresi şeref alanında sarkıt bezemesiz, biraz daha alçaktır. Üç kubbeli, revaklı, iyi işlenmiş mihraba ve minbere sahiptir.
Nehir ve köprünün muhteşem manzarasını seyretmek için caminin minaresine çıkmayı da unutmayın.
13.Biscevic Evi
Osmanlı döneminin en güzel korunmuş evlerinden biri olan Biscevic Evi, Mostar’da gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz bir diğer popüler çekim merkezi. Neretva Nehri’nin doğu kıyısında yer alan evin tarihi 1635 yılına uzanıyor.
Karagöz Bey Camii’sine 1-2 dakika yürüme mesafesindeki evin içerisinde görülecek çok fazla şey olmasa da, ikinci katta yer alan oturma odasından Neretva Nehri’nin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Ayrıca eve girişler de ücretsiz.
14.Karagöz Bey Camii
Koski Mehmed Paşa Camii’nin kuzeyinde, kısa bir yürüyüş mesafesinde olan Karagöz bey Camii, günümüzde hem ibadete hem de ziyaretçiye açık.
1557 yılında inşa edilmiş olan camii, Bosna’nın Osmanlı tarihi ve mimarisinin bir sembolü olması bakımından önemli bir yere sahip.
Bosna savaşı sırasında şehirdeki diğer birçok tarihi yapı gibi Karagöz Bey Camii de nasibini almış, ancak 2000’li yılların başlarından yeniden inşa edilerek günümüzdeki halini almış.
15.Zrinjevac Parkı
Mostar’da görülecek en güzel parklardan biri olan Zrinjevac Parkı, şehrin merkez parkı olarak hizmet veriyor.
2007 yılında park tamamen yeniden canlandırılmış ve restore edilerek, bugün Mostar’da yürümek ve dinlenmek için popüler olan parklardan biri haline getirilmiş. Park içerisinde çocuk oyun alanları da bulunuyor. Ayrıca şehir merkezine biraz uzak olduğu için yerel halkın kafa dinlemek için ziyaret ettiği sakin bir yer.
16.Mostar Barış Çan Kulesi
107,2 metre uzunluğundaki Mostar Barış Çan Kulesi, şehrin Hıristiyan tarafında bulunuyor.
Şehirdeki en yüksek yapı olan bu tarihi kule, sunduğu 360 derecelik muhteşem şehir manzarasıyla Mostar’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.
Kulenin gözlem katı 75 metre yükseklikte ve kulede asansör de bulunuyor. Ancak asansörlerle belirli bir bölüme kadar çıkabiliyorsunuz, asansörden indikten sonra gözlem güvertesine ulaşmak için az da olsa merdivenleri çıkmanız gerekiyor.
- Giriş ücreti ; 6KM
17.Blagay Tekkesi (Blagaj Alperenler Tekkesi)
Blagay, Buna Nehri’nin kaynağı boyunca bir uçurumun dibinde bulunan 600 yıllık bir köy ve Derviş manastırı.
Blagay Tekkesi, ziyaretçilerin günlük dualara katılmak (veya sadece manzara seyretmek için girebilecekleri, hem Osmanlı hem de Akdeniz mimari unsurlarını birleştiren) bir dini yapı.
Daha çok manzarasıyla ilginizi çekebilecek bir yer olan Blagay Tekkesi, Mostar şehir merkezine yaklaşık 12 km uzaklıkta bulunuyor.
Bir uçurumun dibinde, güzel bir havuza bakan tekke, ahşap pencere çerçeveleri ve sarkan çatısıyla klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden.
Tekkenin bulunduğu yerde ayrıca pitoresk ve sakin bir öğle yemeği ortamı sağlayan, suya bakan masaları olan bir restoran da var.
18.Pöçiteli
Mostar çevresinde gezilecek yerler arasında olan Pöçiteli, şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıkta olan güzel ve tarihi bir köy. Açıkçası bu köy, özellikle gidilecek bir yer olmayabilir. Fakat Dubrovnik veya diğer Hırvatistan şehirlerinden Mostar’a gidiyorsanız, yol üzerinde bulunan bu köyde mola verebilir, tarihi ve turistik birkaç cazibe merkezine göz atabilirsiniz.
19.Kravitse (Kraviçe) Şelalesi
Popüler bir yüzme yeri ve piknik alanı olan, Bosna Hersek’in doğal güzelliklerinden biri olan Kraviçe Şelalesi, Mostar şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunuyor.
Kraviçe Şelaleri, Mostar şehir merkezine yakınlığı ve yaz aylarındaki popülerliği ile Mostar da gezilecek yerler listesine eklenebilecek cazibe merkezlerinden. İster bireysel olarak isterseniz de turlarla bu şelaleyi ziyaret edebilirsiniz.
Mostar’da Nerede Yenir ? & En İyi ve En Popüler Mekanlar
Mostar, Bosna’nın en ikonik yerlerinden birine, bölgedeki Osmanlı yönetimi mirasının bir parçası olan çarpıcı Stari Most köprüsüne ev sahipliği yapmasıyla ünlü olduğu kadar, geleneksel yemekleriyle de adından söz ettiriyor.
Şehirde, çok sayıda geleneksel restoranların yanı sıra, cafeler ve barları da bulabiliyorsunuz. Şehrin bölgelerine/semtlerine göre restoran menüsü ve fiyatları biraz değişiklik gösterse de, genel olarak benzer yemekler hemen her yerde aynı fiyatta.
Mostar’da öğle yemeği veya güzel bir akşam yemeği için gidilecek en popüler 7 mekan ;
Hindin Han
Yukarıda gezip görülecek turistik yerler arasında da bahsettiğim Hindin Han, hem yemek konusunda hem de manzara konusunda görenleri büyülüyor. Geleneksel Boşnak yemeklerinin yanı sıra, dünya mutfağından lezzetlere de sahip olan bu mekan, nehir kenarındaki muhteşem konumuyla akşam yemeklerinin vazgeçilmez adreslerinden biri.
Restoran binası, yemyeşil bitkilerle dekore edilmiş hoş ahşap balkonları, tipik ahşap çerçeveli pencereleri ve beyaz badanalı duvarları ile yenilenmiş tarihi bir evdir.
Yemekler arasında lezzetli et tabaklarının yanı sıra birçok vejetaryen seçeneğin yanı sıra yılan balığı ve ıstakoz gibi bir dizi taze ve otantik deniz ürünü yemekleri yer alır.
Harmonija Restaurant
Mostar’ın ilginç ve tarihi Arnavut kaldırımlı sokaklarından birinin hemen dışında ve nehre inen yol üzerinde, muhteşem manzaraya ve mükemmel hizmete sahip yerel bir restoran olan Restoran Harmonija yer alıyor.
Yemek porsiyonları, lezzetli ızgara etler, deniz ürünleri, makarnalar ve aralarından seçim yapabileceğiniz salatalar ile oldukça büyük.
Eski Kent’e ve Mostar’ın turistik merkezine yakın olmasına rağmen, restoran sessiz ve huzurludur ve turistlerle dolup taşmaz. Çevreden en iyi şekilde yararlanmak için dış terasta bir masa aldığınızdan emin olun. Hindin Han kadar olmasa da, bu mekanın da manzarası oldukça güzel.
Restaurant Babilon
Babilon, eskiden deri fabrikası olarak kullanılan güzel, eski bir taş binada yer alıyor. Menüde ćevapi, yaprak sarma ve çeşitli ızgara etler dahil olmak üzere klasik Bosna mutfağı sunuluyor. Restoran, özellikle geceleri açık havadaki masalar aydınlatılmış Stari Most’a baktığında güzeldir.
Lagero
Mostar’ın ana restoran bölgesinin kalbinde yer alan Restoran Lagero, Stari Most’a bir taş atımı uzaklıkta yer alıyor.
Açık oturma alanı nehre o kadar yakındır ki, yemek yiyenler neredeyse içinde oturuyormuş gibi hissederler; bu arada iç mekan, rustik duvar askıları ve ahşap masa ve sandalyelerle geleneksel tarzda dekore edilmiş.
The Fountain Shelter (Sadrvan)
Mostar’ın en çok tercih edilen mekanlarından biri olan The Fountain Shelter adlı Doğu Avrupa restoranının, menüsünde çok çeşitli vejetaryen yemeklerin yanı sıra kebaplar, geleneksel güveçler ve karışık ızgaralar yer alıyor. Her damak zevkine uygun lezzetleri bulabileceğiniz bu restoran da, tarihi şehir merkezine yakın bir konumda bulunuyor.
Restoran gün için oldukça yoğun oluyor, fakat akşamları burası aşırı kalabalık olabiliyor ve yer bulmak pek de mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden akşam yemeği için bu restoranı düşünürseniz, rezervasyon yaptırmayı da mutlaka düşünün derim.
Bascine
Mostar’ın en yüksek değerlendirme puanına sahip mekanlarından biri olan Bascine, geleneksel Boşnak yemeklerinin yanı sıra, Türk mutfağından da birkaç lezzeti bulabileceğiniz mekanlardan biri.
Oturma alanlarının çoğu, çevredeki şehrin yemyeşil tepelerine ve terakota çatılarına bakan güzel bir avlu alanındadır.
Restoran en çok lezzetli ızgara yemekleri (hem et hem de sebze) ile tanınır ve ayrıca keşfedilmeye değer Türk Hamamı’nın yakınındadır.
Konoba Taurus
Taurus, güzel ve rustik bir taş binada yer almaktadır ve Stari Most’tan biraz uzakta olmasına rağmen, lezzetli bir yemeğin tadını çıkarırken bakabileceğiniz kendi küçük köprüsüne sahiptir.
Restoranın içi geleneksel Osmanlı veya Türk havasına sahipken, dışarıda oturma alanı küçük ve samimi bir terasta bulunuyor. Menü, yemek yiyenlerin ahşap kirişler altında ve geleneksel ahşap banklarda otururken tadını çıkarabilecekleri geleneksel ızgara ürünleri sunmaktadır. Mostar’da Türk kahvesini içebileceğiniz en iyi ve en güzel yer de Taurus olarak bilinir.
Taurus restorana, Mostar’da gezilecek yerler listesindeki popüler çekim merkezlerinden olan Mostar Köprüsü’nden yürüyerek çok kolay bir şekilde gidebilirsiniz.
Mostar’a Ne Zaman Gidilir ?
Yıl boyu ziyaret edilebilecek şehirlerden biri olan Mostar, en yoğun sezonunu yaz aylarında yaşıyor. Kışları bu şehir soğuk, yazları ise sıcak geçiyor.
Yaz aylarında Mostar’da aşırı kalabalık oluyor, bu yüzden Mostar’ı ziyaret için en ideal zaman nisan-mayıs ayları. Bu aylarda hem otel fiyatları çok yüksek olmuyor hem de şehir çok fazla kalabalık olmuyor.
BENZER İÇERİKLER