Ana Sayfaİstanbul Gezi RehberiBurgazada Gezilecek Yerler & En Güzel 11 Yer

Burgazada Gezilecek Yerler & En Güzel 11 Yer

Prens adalarının en güzeli ve en özeli olan Burgazada, birbirinden güzel görülecek yerleri, plajları, eşsiz manzara spotları ve tadına doyum olmayan taze balıklara sahip birbirinden kaliteli mekanlarıyla, dolu dolu bir gününüzü sıkılmadan gezebileceğiniz güzel bir yer. Diğer adalara göre yürüyerek kolaylıkla keşfedebileceğiniz Burgazada için en azından yarım gününüzü ayırın...

-

Adaların en güzeli ve en renklisi olan Burgazada, uzun yıllardır İstanbul’un en popüler gezi güzergahlarından biri olmaya devam ediyor. Birbirinden renkli sokakları, eşsiz manzarası, tarihi ve turistik cazibe merkezleriyle güzel bir hafta sonu gezisi sunan ada, Büyükada’ya nazaran biraz daha sakin, Heybeliada’ya göre de daha güzel bir atmosfere sahip diyebiliriz.
Burgazada gezilecek yerler ise, daha çok dini yapılar ve plajlardan oluşuyor olsa da, yapılacak birçok aktiviteyi de Burgazada’da bulabilirsiniz.

Günümüzde hâlâ ekmeğin fırından, meyvenin manavdan, etin kasaptan alındığı, İstanbul ruhunu koruyan, birçok dilin konuşulduğu şirin mi şirin bir ada olan Burgazada, özellikle son yıllarda İstanbullunun yanı sıra, yerli ve yabancı turistlerin de en çok ziyaret ettiği adalardan.

Fenomen olmuş balık mekanları, manzaralı kahvaltı mekanları ve gezip görülecek turistik yerleri ile unutulmayacak bir hafta sonu gezisi sunan Burgazada, bağımlılık yapacak atmosferiyle çok çabuk sevebileceğiniz güzel bir yer. Burgazada turu yaparken her 300-500 metrede bir camii, kilise veya sinagog görebiliyorsunuz.

İstanbul’daki 9 ada içinde en büyük 3. ada olan Burgazada, Büyük İskender’in kumandanı olan Antigoni tarafından ele geçirildikten sonra uzun bir süre ”Antigoni” adıyla anılmış. Ayrıca ada eskiden Castrum ve Panarmos olarak da anılırmış.

Burgazada Gezilecek Yerler Haritası
Burgazada gezilecek yerler haritası – Haritayı google maps‘te görmek için tıklayın

Burgazada Gezilecek Yerler (Yapmadan Dönmeyin Dediklerimiz)

Burgazada Fayton Turu
Kalpazankaya’nın hemen önünde çok sayıda fayton bulunur

Burgazada gezilecek yerler listesine geçmeden önce, adada yapılacak en güzel turistik aktivitelere kısaca bir göz atın. Eğer Burgazada için yeteri kadar zaman ayırdıysanız, yapılacak aktivitelerle de eşsiz bir hafta sonu gezisi yapabilirsiniz.

Şüphesiz adanın en ilgi gören ve en güzel olan yeri ”Hristos Tepesi”. Özellikle aşıkların tercih ettiği yerlerden biri olan tepe, doyumsuz bir deniz ve İstanbul manzarası sunuyor. Bunun dışında adada bisiklete veya elektrikli araçlara binebilir veya yürüyerek güzel bir ada turu yapabilirsiniz.

Burgazada’da iskeleye yakın olan mekanlar, hem adadaki en ünlü mekanlardan hem de en kalabalık restoranlardan oluşuyor. İskeleye yakın bir yerde güzel bir hafta sonu kahvaltısı yapabileceğiniz gibi, denize nazır eşsiz bir manzaraya karşı rakı-balık da yapabilirsiniz. Fiyatlar ortalama aynı düzeyde olsa da, deniz manzaralı mekanlar 1 tık daha pahalı olabiliyor.

Adayı Yürüyerek Keşfedin

Burgazada, İstanbul

Büyükadave Heybeliadada olduğu gibi Burgazada da faytonlar artık kullanılmıyor. Bunun yerine elektrikli araçlarla ada keşfi yapabiliyorsunuz.

Ancak bu araçlar sadece belirli yerlerde durduğundan dolayı, gördüğünüz birbirinden renkli evleri, tarihi yapıları, kiliseleri ve diğer turistik noktaları rahatlıkla inceleyemiyorsunuz. Bu yüzden elektrikli araçlara binmek yerine, bisiklet kiralayabilir veya yürüyerek adayı keşfedebilirsiniz.

Burgazada biraz daha küçük bir ada olduğundan dolayı, yürüyerek rahatlıkla gezilebiliyor. Ayrıca Büyükada’da olduğu gibi çok dik yokuşlar burada yok. Bu yüzden, biraz daha bisiklet dostu bir ada olduğunu söyleyebiliriz.

Bayraktepe’nin Nefes Kesen Manzarasını Mutlaka Seyredin

Bayraklıtepe Manzarası, Burgazada

Adada en güzel manzara fotoğrafları çekebileceğiniz yerlerden biri olan Hristos Tepesi, tepede bulunan Türk bayrağından dolayı halk arasında Bayraktepe olarak da biliniyor. Burası, hem İstanbul’u hem de denizi seyredebileceğiniz en güzel ve en özel yer. Daha çok aşıkların tercih ettiği tepe olmasıyla ünlü olsa da, çoluk çocuk, genci yaşlısı adayı ziyaret eden herkes mutlaka bu tepeye gelir.

Tepeye dolaşarak gitmek yerine, tırmanmayı deneyebilirsiniz. Vapurdan iner inmez İtfaiye Binası’nı bulun. Bu binanın bulunduğu sokaktan dümdüz ilerlediğinizde karşınıza bir yokuş çıkacak. İşte bu yokuşu tırmanarak tepeye ulaşabiliyorsunuz. Ancak zamanınız varsa dolaşarak tepeye çıkın. Hem yoldaki birbirinden güzel köşkleri ve tarihi yapıları da kaçırmamış olursunuz.

Rakı & Meze Keyfi Yapmadan Dönmeyin

Burgazada Mekanları

Burgazada’ya kadar gidip de bir iki kadeh atmadan da olmaz. Bu keyif için bir klişe olarak ”Kalpazankaya” önerisi verilebilir. Ancak Kalpazankaya’ya bira veya manzara seyretmek için gidin derim. Tamam buranın gün batımı manzarası müthiş. Ancak keyif yapabileceğiniz bir yer mi bilinmez. Aşırı kalabalık ve güzel bir yere oturmadığınız takdirde ne manzara ne de gün batımını görebiliyorsunuz.

Rakı – Meze keyfi yapılacak en güzel yerlerden biri Yasemin Restaurant, olmadı Antigoni Restaurant. Bu iki mekan da, adadaki en sevilen mekanlardan. Ancak Antigoni, son yıllarda popülaritesi artan bir mekan. Hem mezeler hem de yemek konusunda genişledikçe genişliyor. Zaten adanın yerlisine soracak olursanız da, büyük bir çoğunluk ilk olarak Antigoni’yi, daha sonra Yasemin Restaurant’ı tavsiye eder. Yemek ve meze iyi olsun yeter diyorsanız ; ANTİGONİ, manzara da olsun diyorsanız ; denize sıfır Yasemin deriz.

Ergün Pastanesi’nde Tatlı Sohbetler

Ergün Pastanesi, Burgazada
Ergün Pastanesi

Burası adada tatlı bir şeyler yiyebileceğiniz, oturup bir şeyler içebileceğiniz güzel, hoş ve canlı bir mekan. Milföy pastaları için kesinlikle gidilecek mekanlardan biri diyebilirim.

Burası adanın yegane pastanesi olarak bilinir. Ancak oturup yemek yiyebileceğiniz güzel bir menüsü de var. Ballıbabası da oldukça meşhur olan Ergün Pastanesi, Burgazada’da kahvaltı için de düşünülebilecek güzel bir yer olabilir.

Sinem Dondurma

Sinem Dondurma, Burgazada
Sinem Dondurma – kaynak ; zomato.com

Adaya adımınızı atar atmaz hemen Sinem Dondurma‘dan bir külah dondurma alarak başlayın gezinize. Gezi sonrası pek iştah kalmayabiliyor.

Sadece adalarda değil, İstanbul’da da en ünlü ve en güzel dondurmacılarından biri olan Sinem Dondurma, Vapur iskelesinin hemen karşısında yer alıyor.

Seyyar Satıcıları Es Geçmeyin

Burgazada Meşhur Galetacı
Burgazada’nın Meşhur Galetacısı

Adada biri Yunus Dondurma diğeri de adanın galetacısı olmak üzere iki seyyar lezzet var. Galetacıyı özellikle aramanıza gerek kalmıyor. ”Tazeler” diye bağıran birini duyarsanız bilinki o adanın en güzel ve en taze kurabiyelerine sahip olan yıllardır burada olan ada galetacısıdır. Yunus Dondurma da oldukça ünlü. Ancak Yunus abimiz pek bağırmaz 🙂 o yüzden küçük seyyar arabasını bulmanız gerekir.

Yunus Dondurma yıllardır Deniz Kulübünün hemen önünde bulunur.

Kahvenin Kralı ; Four Letter Word

Four Letter Word, Burgazada
Four Letter Word

Kahvelerinin yanı sıra tatlılarıyla da ünlü olan bu mekan, şehirdeki fenomen olmuş birçok mekana taş çıkaracak kahveleriyle ünlü. İri çekilmiş kahve çekirdeklerinin 20 saat boyunca soğuk suda demlenmesiyle hazırlanan “Cold Brew” kahvenin en iyisini burada içebilirsiniz. Cafeyi çarşıdaki polis karakolu yakınında bulabilirsiniz.

Burgazada Gezilecek Yerler

Burgazada yapılacak şeyler hakkında az çok fikir sahibi olduysanız, şimdi gelelim Burgazada gezilecek yerler listemize ;

1.Aya Yani Kilisesi

Aya Yani Kilisesi - Burgazada Gezilecek Yerler
Aya Yani Kilisesi
Aya Yani Kilisesi, Burgazada
Aya Yani Kilisesi

Yahya Peygamber Kilisesi (Hagios loannis Prodromus) olarak da bilinen, bir Rum Ortodoks Kilisesi olan Aya Yani Kilisesi, Burgazada’nın en ünlü tarihi yapıları arasında yer alıyor.

Ada iskelesine yanaşırken vapurdan görünen manzaraya hakim olan kilise, yüksek bir silindir üzerine yerleştirilmiş olan kubbesiyle adanın en göze çarpan yapısı. Deniz otobüsü iskelesinin güney tarafındaki ilk sokağı takip ederek kısa bir sürede kiliseye ulaşabiliyorsunuz.

Günümüzdeki kilise 1899 yılında inşa edilmiş. Ancak daha önceden bu kilisenin bulunduğu yerde başka bir kilise bulunuyormuş. Bu kilisenin tarihinin de 9. yüzyıla kadar uzandığı tahmin ediliyor. Kilisenin son cemaat yerinden bir yeraltı odasına geçebiliyorsunuz. ”Aziz Methodios” II. Mikhail tarafından bu odada 7 yıl boyunca hapsedilmiş. Bu yüzden de oda Aziz Methodios’a adanmış.

Aya Yani Kilisesi, Burgazada

Aya Yani Kilisesi’nin bulunduğu yerdeki önceki kilise İmparator Teophilos tarafından 829-842 yılları arasında inşa edilmiş. İstanbul’un fethi sırasında bir hayli hasar görmüş olan kilise uzun bir süre onarılmadan bırakılmış. İlk kez 1759 yılında onarılan kilise, 1894 depreminde kullanılamayacak kadar hasar alarak büyük bir bölümü yıkılmaya yüz tutmuş. Günümüzdeki kilise ise 1899 yılında eskisinin yerine yapılmış.

2.Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Abasıyanık Müzesi, Burgazada
Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sadece Burgazada’nın değil, tüm İstanbul’un en turistik yerleri arasında olan Sait Faik Abasıyanık Müzesi, 1959 yılından günümüze İstanbul’un en önemli çekim merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.

Türkiye’deki en çok ziyaret edilen müzelerden biri olmasıyla da ünlenmiş olan bu müze, 2009-2013 yılları arasında Darüşşafaka Cemiyeti tarafından restore edilerek günümüzdeki halini almış.

Müze içerisinde hikayeleriyle tanıdığımız Sait Faik Abasıyanık’a ait birbirinden değerli kişisel eşyalar, belgeler, mektuplar, kitaplar ve birçok fotoğraf sergileniyor. Yazarın nüfus cüzdanına kadar yüzlerce esere ev sahipliği yapan bu müzenin en güzel yanı ise ücretsiz oluşu.

Müzenin bulunduğu ev ve Sait Faik’in eserlerinin telif hakkı yazarın isteği üzerine annesi Makbule Abasıyanık tarafından Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlanmış. Türk öyküsünün ve Burgazada’nın sembol isimlerinden biri olan Sait Faik’in hayatının son yıllarını yaşadığı bu ev, onun anısına düzenlenmiş çağdaş müzecilik anlayışına sahip özel bir müze görevi görüyor. 4 katlı olan müzenin girişinde Sait Faik Abasıyanık’ın heykeli oldukça ilgi görüyor. Müzenin sergi yönü ise Misafir Odası adı verilen oda ile başlıyor. Yazarın yatak odasından, eserlerinin çoğunu kaleme aldığı özel odası, masası ve Nazım Hikmet’ten Vedat Günyol’a ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’na kadar birçok ünlü yazarın Sait Faik hakkında yazdığı notlar görülebiliyor.

3.Aya Yorgi Garipi Manastırı

Aya Yorgi Garipi Manastırı, Burgazada
Aya Yorgi Garipi Manastırı – foto kaynak ; gezipgorduk.com

Gönüllü Caddesi’ndeki öğretmen evinin hemen çaprazında bulunan Aya Yorgi Garipi Manastırı’nın inşa tarihi kesin olarak bilinmiyor olsa da, 1728 yılında inşa edilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Karipi Manastırı’na ait olan binalar I. Dünya Savaşı’ndan sonra, 1919-1920 yılları arasında Bolşevikler’den kovulmuş olan Beyaz Ruslar tarafından sığınak olarak kullanılmış.

1999 depreminde hasar almış olan manastır yıkılmaya yüz tutmuş. 2004 yılına kadar kaderine terkedilmiş olan manastır 2004 yılından sonra yapılan geniş çaplı restorasyonun ardından 2005 yılında ibadete açılmış.

Burgazada İskelesi’nin doğu tarafında, 10 dakika yürüyüş mesafesinde olan manastır, Orta Çağ Bizans mimarisine ait olan Yunan Haç planına göre inşa edilmiş. Mimarisiyle de dikkat çeken bu tarihi yapının ana kapısı kilise zeminine açılıyor. Aşağı indikten sonra ise sizi iki katlı manastır yurdu karşılıyor.

  • Manastırı pazartesi ve cuma günleri dışında her gün 09:00-16:00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4.Burgazada Camii

Burgazada Camii
Burgazada Camii

Burgazada gezilecek yerler listesinin en fotojenik yerlerinden biri, Burgazada Camii ve bu caminin bulunduğu yerdir. Hem iskeleden hem de adanın birçok yerinden güzel fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz caminin etrafı birbirinden eski tarihi evlerle çevrili.

Camiyi ziyaret etmeden önce iskeleden caminin bulunduğu yerin birkaç fotoğrafını çekmeyi unutmayın.

Gezenti caddesinin kuzey ucundaki kıyıya yakın bir yerde konumlanmış olan Burgazada camii, sekiz cepheli ve kubbeli olarak Mimar Burhan Ongun tarafından tasarlanıp 1954 yılında ibadete açılmış. İskelenin yaklaşık 200 metre ilerisinde de Cemevi bulunuyor.

Adanın tek camisi olma özelliğine sahip olan Burgazada Cami’nin önemi, İstanbul’un fethinin 500. yılı anısına inşa edilmiş olması. Tıpkı Aya Yani Kilisesi gibi bu camii de, vapur seyahatiniz bitmeden önce görebileceğiniz yapılardan.

5.Hristos Manastırı

Hristos Manastırı, Burgazada

Burgazada’da gezip görülecek yerler arasında en güzel manzaraya sahip olan noktalardan biri de Hristos Tepesi‘nde (Türk bayrağından dolayı Bayraktepe olarak da biliniyor) bulunan bu tarihi manastırdır.

Bir Bizans manastırı olan Theokoryphotos (Hz. İsa’nın Başkalaşımı) olarak da anılan Hristos Tepesi’nin zirvesinde yer alan bu manastır, Makedonyalı I. Basil tarafından 867-886 yılları arasında antik bir Yunan tapınağının üzerine kurulduğu tahmin ediliyor.

18. yüzyılda kaderine terkedilmiş olan manastırdan günümüze eski manastır bölgesinin farklı yerlerinde bulunan, daha önceki yapılara ait harabeler ve mimari kalıntıların yanı sıra, 19. yüzyılda inşa edilmiş olan bir kilise ile 18. yüzyılda yapılmış bir iki katlı bir yapı bulunuyor. Yani günümüzde tepedeki kilise aslında Hristos Manastırı değil, 19. yüzyılda inşa edilmiş olan başka bir kilisedir.

Manastır bölgesi girişinin içinde 4 Bizans sütun başını görmeyi ve yeraltı sarnıçlarının bulunduğu yere göz atmayı da unutmayın.

6.Kalpazankaya

Kalpazankaya, Burgazada
Kalpazankaya Giriş
Kalpazankaya - Burgazada Gezilecek Yerler
Kalpazankaya Restoran

Burgazada’da gezilecek en güzel yerler arasında olan Kalpazankaya, adada gün batımı manzarasını seyredebileceğiniz eşsiz bir yer. Daha çok manzarası ile öne çıkan restoran her zaman kalabalık. Bu yüzden manzarayı görebileceğiniz bir yer bulmaya çalışın.

Kendisiyle aynı adı taşıyan plajın hemen üzerinde konumlanmış olan Kalpazankaya Restoran yıl boyunca açık. Ayrıca bu restoran düğün ve davetler için de sıkça kullanılıyor. Mekanın ana yemekleri genelde balık çeşitlerinden oluşuyor. Ancak et yemekleri de oldukça ünlü. Bunun yanında rakı-balık veya rakı-meze keyfi yapabileceğiniz en güzel mekanlardan biri.

Buraya kadar elektrikli araçlarla gelebiliyorsunuz. Hem gidiş hem de dönüş elektrikli araçlar ile kolaylıkla sağlanabiliyor.

Restoranın hemen altındaki Kalpazankaya Plajı, Burgazada Plajları arasındaki en popüler plajlardan. Güzel bir kahvaltı sonrası burada da denize girebilirsiniz.

7.İndos Bar

İndos Bar, Burgazada
İndos Bar – foto ; irem s.

Meyhane kültürünü tadabileceğiniz gayet hoş ve popüler bir mekan. Biraz daha farklı konsepti ile yerli/yabancı turistlerin ilgisini çeken İndos Bar‘da hem yemekleri hem de eşsiz atmosferiyle keyifli dakikalar sunuyor.

Zengin menüsü sayesinde alışılmış meyhane konseptinin biraz dışına çıkan mekan, Burgazada İtfaiyesi’nin hemen karşısında hizmet veriyor.

8.Madam Marta Koyu

Madam Marta Koyu Burgazada
Madam Marta Koyu

Burgazada plajları arasında en sevilen plajlardan biri olan Madam Marta Koyu, eskiden Burgazada’da kamp yapılabilecek bir yerdi. Yerel halkın çevre kirliliği ve gürültüden dolayı şikayet etmesi üzerine artık kamp yapılamıyor.

Kampın dışında koy, Burgazada’da denize girebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Buranın denizi oldukça temiz. Ancak çok kalabalık olmadan denize gireyim diyorsanız, Burgazada gezilecek yerler listesi arasında olan Gezinti Yolu Caddesi’nden devam ettiğinizde bu koydan sonra gelen Çamakya Aile Plajı’nı denemenizi tavsiye ederim.

9.Düşler Sahili

Düşler Sahili, Burgazada

Düşler Sahili Burgazada’nın gizli koyu olarak biliniyor.

Adada denize girilecek yerlerden biri olan Düşler Sahili çakıllı bir plaja sahip olsa da, çok az sayıda İstanbullunun bildiği bir yer olduğundan sakin bir plaj deneyimi için gidilecek en güzel yerlerden biri.

Düşler Sahili’ne Burgazada Mezarlığı’ndan sonra gelen koydaki tabelayı takip ederek gidebilirsiniz. Buradaki ağaçların arasında geçip dar bir merdivenden aşağıya inerek sahile ulaşabiliyorsunuz. Plajda çok fazla şezlong yok. Küçük bir işletme var ve girişler ücretli.

Adres: Burgazadası, Cennet Yolu No:19 D:13, Adalar/İstanbul

10.Süt Koyu

Süt Koyu, Burgazada

Doğayla baş başa kalabileceğiniz koylardan biri. Süt koyu genellikle Burgazada sakinleri tarafından tercih ediliyor, ancak isteyen herkesin gidebileceği bir yer.

11.Mimi Koyu

Mimi Koyu, Burgazada
Mimi Koyu – foto ; foursquare.com/irem

Yeşil ile mavinin iç içe geçtiği yerlerden biri olan Mimi Koyu, gezinti yolu üzerinde yer alıyor. Düzenli bir plaja sahip olan koyda, küçük bir işletme de var. Beton üzerine yerleştirilmiş şezlong ve şemsiyelere sahip olan plajın sahili bulunmuyor.

Koydaki işletmede yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilir ve şezlong/şemsiye de kiralayabiliyorsunuz. Gözden ırak sakin bir plaj deneyimi sunan Mimi Koyu da, Burgazada’da görülmesi gereken yerler arasında.

Burgazada’da Yapmadan Dönmeyin

Burgazada Öğretmen Evi
Burgazada Öğretmenevi
  • Gönüllü Caddesi ve Gezinti Yolu Caddesi’ndeki tarihi evleri gezmeden, bol bol instagramlık fotoğraflar çekmeden,
  • Sahildeki restoranlardan birinde rakı-meze veya rakı-balık yapmadan,
  • Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni görmeden,
  • İstanbul’un eşsiz manzarasını uzun uzadıya seyretmeden,
  • Öğretmen Evi’nin terasında güzel bir çay molası vermeden,
  • Düşler sahili gibi gizli koyları keşfetmeden,
  • Plaja girmeden ve ihtiyacınız olan motivasyonu ve enerjiyi toplamadan dönmeyin.

BENZER İÇERİKLER

Burgazada’ya Nasıl Gidilir ?

Burgazada, İstanbul

Burgazada’ya hem Avrupa hem de Anadolu yakasından kısa bir vapur yolculuğuyla kolaylıkla gidebiliyorsunuz.

Kabataş, Kartal, Bostancı ve Kadıköy’den Burgazada’ya düzenli olarak vapur seferleri bulunuyor. Avrupa Yakası’ndan adaya ulaşım yaklaşık 1 saat sürerken, Anadolu Yakası’ndan yarım saatte adaya gidebilirsiniz.

Burgazada gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz daha birkaç turistik noktadan bahsetmek mümkün. Özellikle dolu dolu 1 gününüz varsa, adada yapılacak ve görülecek daha birçok şey bulabilirsiniz. Bunun yanında zamanınız ve yeteri kadar da bütçeniz varsa, adada konaklamayı bile düşünebilirsiniz. Burgazada, özellikle çiftlerin hafta sonu kaçış noktalarından biri olarak bilinir. Çok sayıda otel seçeneği olmasa da, adada şık ve modern birkaç tesis bulabilirsiniz.

Son olarak Burgazada Kahvaltı Mekanları ve Burgazada Plajları adlı yazımıza da göz atmayı unutmayın.

Burgazada, İstanbul

EN ÇOK SORULAN SORULAR

Burgazada’da bisiklet var mı ? ; Diğer İstanbul adalarında olduğu gibi Burgazada’da bisiklet kiralayarak adayı keşfedebilirsiniz.

Burgazada yürüyerek gezilir mi ? ; Eğer ada için 1 gününüz varsa Burgazada’yı yürüyerek rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Diğer adalara nazaran Burgazada’da daha az yokuş var.

Burgazada sakin mi ? ; Burgazada, diğer İstanbul adalarına nazaran oldukça sessiz ve sakin bir ada.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

POPÜLER İSTANBUL YAZILARI

error: Content is protected !!