Kanlıca Gezilecek Yerler & En Popüler Kahvaltı Mekanları

Asırlık yoğurduyla ünlü Kanlıca, birbirinden güzel tarihi yalıları, eşsiz kahvaltı mekanları ve gezilecek yerleri ile muhteşem bir deneyim sunuyor. Boğaz manzarası eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz uzun bir sahil yolu ile hafta sonu sabah yürüyüşlerinin de vazgeçilmez adresi olan semtte şehirdeki en ünlü balık restoranlarından birkaçını da bulabiliyorsunuz. Her yönüyle sevilen semtlerden olan Kanlıca, sıkılmadan yarım gününüzü geçirebileceğiniz benzersiz bir yer.

“Kanlıca gezilecek yerler” listesindeki tarihi ve turistik cazibe merkezlerinin yanı sıra, semtteki mekanlar da İstanbullunun favorileri arasında yer alıyor. Hem güzel bir hafta sonu kahvaltısı hem de sakin bir mahalle atmosferi için gidebileceğiniz Kanlıca, her yaştan ziyaretçiye keyifli saatler sunuyor.

Emirgan’ın tam karşısında şehirdeki tarihi dokuyu koruyan en güzel semtlerden biri olan Kanlıca, şık yalıları ve yoğurduyla ünlü olsa da, gezip görülecek yerleri, birbirinden güzel kahvaltı mekanları ve manzarasıyla da sıkılmadan birkaç saatinizi geçirebileceğiniz güzel bir semt. Osmanlı zamanında eğlence ve sayfiye yeri olarak da kullanılmış olan semt, özellikle doğal güzelliğiyle görülmeye değer çekim merkezlerinden.

Kanlıca semtinin adının nereden geldiğine dair kesin bilgiler bulunmuyor olsa da, bazı rivayetler de yok değil. Bu rivayetlerden biri ; dönemin padişahı şehirdeki en temiz havanın nerede olduğunu merak eder. Padişahın emrinde olan kişiler bunu anlamak için şehirdeki birçok noktaya kanlı et asar. Buna göre de en geç bozulan etin asıldığı yer, şehirdeki en temiz havanın olduğu yer olarak kabul edilir. Asılan etlerden en geç bozulanı günümüzde Kanlıca olarak bilinen semt yakınlarındaymış ve etin asıldığı semt o günden günümüze ”Kanlıca” olarak anılıyor.

Kanlıca Gezilecek Yerler

Kanlıca gezilecek yerler listesine geçmeden önce kısaca Kanlıca’da neler yapılabileceğinize bir göz atalım.

Her şeyden önce semte adımınızı atar atmaz, o dillere destan Kanlıca Yoğurdu denenmeli. Reçellisinden pudra şekerlisine kadar birçok çeşidi olan bu yoğurdun tadına baktıktan sonra, tertemiz havası ve enfes manzarasıyla ünlü Mihrabat Korusu’na gidebilir veya sahil boyunca yalı turuna çıkabilirsiniz.

1.Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu, Kanlıca
Mihrabat Korusu

Kanlıca sırtlarında, ormanın içerisinde tertemiz havasıyla popüler kahvaltı yerlerinden biri olan Mihrabat Korusu, muhteşem Boğaz manzarasıyla Kanlıca’nın en sevilen noktaları arasında.

Koruda ister 3 km’lik yürüyüş parkurunda güzel hafta sonu yürüyüşü, isterseniz de Boğaz’a nazır muhteşem bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kır düğünü için benzersiz bir mekan olmasıyla da ün salmış olan Mihrabat Korusu’nun adını nereden aldığına dair kesin bir bilgi bulunmuyor olsa da, rivayete göre Nevşehirli İbrahim Paşa tarafından yapılarak III. Ahmet’e hediye edilmiş olan Mihrabat Kasrı’ndan aldığı söylenir. Yahya Kemal’den Özdemir Asaf’a birçok yazar ve şair de bu korunun muhteşem manzarasından eserlerinde bahseder.

2.Tarihi İskender Paşa Camii

Tarihi İskender Paşa Camii, Kanlıca
Tarihi İskender Paşa Camii – Foto kaynak ; wikipedia.org/dosseman

15. yüzyıl sonlarında veya 16. yüzyıl başlarında yaptırıldığı tahmin edilen İskender Paşa Camii, II. Bayezid’in vezirlerinden olan İskender Paşa tarafından yaptırılmış. Terkim Mescidi olarak da bilinen camii, civarda bulunan Yeniçeri kışlasından dolayı da bu isimle anılırmış.

Tarihinde birçok badire atlatmış olan İskender Camii son olarak 1999 depreminden zarar gördükten sonra 2006 yılında Hakyol Vakfı tarafından detaylı bir restorasyon çalışması görmüş. Caminin avlusuna kuzey ve güney tarafta yer alan iki kapıdan giriliyor. Avlunun etrafında kurs odaları ve ortasında ise oldukça zarif ve şık bir şadırvan bulunuyor. Tarihe ve mimariye merakı olanların Kanlıca gezilecek yerler listesine ekleyebileceği tarihi bir yapı.

3.Kanlıca Sahili

Kanlıca Sahili
Kanlıca Sahili

Birbirinden güzel yalıların sıra sıra dizildiği Kanlıca sahili, banklarında oturup denizi seyretmek için şehirdeki en popüler yerlerden biri olarak bilinir.

Sahil boyunca birçok tarihi çınar ağacı göreceksiniz. Bu çınar ağaçlarının altında da kahvaltısını yapanları. Burası kendi kahvaltınızı yapabileceğiniz en güzel spotlardan biri olduğu gibi, gün batımı manzarasını seyredebileceğiniz en iyi noktalardan.

Sahil boyunca birçok bank bulunur. Dilerseniz yoğurduğunuzu alıp bu banklarda manzaraya karşı Kanlıca Yoğurdunun da keyfini çıkarabilirsiniz. Kanlıca sahili, semtin en sevilen yerlerinden olduğu gibi Instagram fotoğrafları için birbirinden güzel spotlara sahip.

4.Tarihi Sokakları Dolaşın

Kanlıca’da yapılacak en güzel şeylerden biri de plansız bir şekilde semtin sokaklarını gezmek. Her bir sokağın farklı bir manzaraya açıldığı semtte, Osmanlı döneminden kalma birçok tarihi binayı da görebiliyorsunuz.

Kanlıca’nın sokakları Balat veya Kuzguncuk‘un sokaklarını aratmayacak kadar renkli ve güzel. Ayrıca birçok yalıyı da bu semtin sokak aralarından görebilirsiniz.

5.Izgara ve Pide Severlere ; İkinci Bahar

İkinci Bahar, Kanlıca
İkinci Bahar – Foto Kaynak ; zomato.com

Kanlıca gezilecek yerler listesinde değil de, Kanlıca’da yemek yenecek en güzel mekanlardan biri. Pideleri ve kebapları ile öne çıkan mekanlardan biri olan İkinci Bahar‘da ayrıca muhteşem bir kahvaltının keyfini de çıkarabilirsiniz. Çok güzel bir manzarası olmasa da, yemekler ve çalışanların gayet başarılı olduğu söylenebilir. Serpme kahvaltı fiyatları 85 TL’den başlıyor. İki kişilik bir yemek için de en azından 200 TL gibi bir ücreti gözden çıkarmak gerek.

Kanlıca’daki en yüksek misafir değerlendirme puanına sahip mekanlardan biri olmasına rağmen, suyun ücretli olması biraz garip. Ayrıca kapalı su değil, sürahiye doldurulan bir su. Bu ayrıntıya takılmazsanız güzel bir öğle veya akşam yemeği için denenebilir.

6.Ucuz Kahvaltı Severlere ; Kanlıca Teras

Kanlıca Teras
Kanlıca Teras

Aslında Kanlıca’nın genelinde uygun fiyata birçok kahvaltı mekanı bulunabilir. Ancak Kanlıca Teras, hem bölgedeki en popüler kahvaltı mekanlarından biri olması hem de birçok mekana nazaran uygun fiyatlı bir kahvaltı sunmasıyla oldukça ünlü.

Klasik kahvaltı tabak fiyatlarının 85 TL’den başladığı Kanlıca Teras’ta 2 kişilik serpme kahvaltı ise 190 TL’dir. Tost çeşitleri 42, gözleme çeşitleri ise 45 TL’den başlıyor. Fiyatlar 2022 yılına ait. Güncel fiyatlar için mekanın web sayfasına göz atabilirsiniz (kanlicateras.com)

Kahvaltının yanı sıra ana yemekleri, ızgaraları, makarnaları, pizzaları da olan bu mekan öğle veya akşam yemeği için yada atıştırmalık için de tercih edilebilir.

7.Açık Büfe Kahvaltı Severlere ; Ada Baro Bahçe

Kanlıca Kahvaltı Mekanları Ada Baro Bahçe
Ada Baro Bahçe

Baştan söyleyelim bu mekanda kahvaltı fiyatları, Kanlıca’nın diğer mekanlarına nazaran biraz pahalı. Ancak yemyeşil ağaçların ortasında muhteşem atmosferiyle dillere destan bu mekan açık büfe kahvaltısıyla İstanbullunun müdavimi olduğu yerlerden biri. Mekan, düğün ve nişan organizasyonları için de kullanılıyor. Bölgedeki mekanlar arasında en lüks ve en şık mekanlardan biri diyebiliriz.

Günün yorgunluğunu ve stresini üzerinizden atabileceğiniz muhteşem bir atmosfere sahip olan Ada Baro Bahçe, yöresel serpme kahvaltı mönüleriyle ünlü olsa da, bu mekan bir restoran olarak da hizmet veriyor. Kahvaltı tabağı 100 TL, 2 kişilik serpme kahvaltı fiyatı ise 190 TL. Açık büfe kahvaltı fiyatı ise 150 TL’dir. Açık büfe kahvaltı sadece pazar günleri servis ediliyor.

8.Boğaz Manzarası Olsun Diyenlere ; Paysage Restaurant

Paysage Restaurant Kanlıca Kahvaltı
Paysage

İçkili bir akşam yemeği için tercih edilebilecek mekanlardan biri. Daha çok şaraplarıyla öne çıkan bu mekanda ızgara ve balık dışında bir şey yenir mi bilemiyoruz ancak mezeleri dillere destan. Muhteşem bir Boğaz manzarasını da ekleyince, akşam yemeği için güzel bir mekan denebilir.

2 kişilik alkollü bir akşam yemeği için en azından 450 TL gibi bir ücreti de gözden çıkarmanız gerekiyor.

9.Lacivert Kanlıca

Lacivert Kanlıca
Lacivert Kanlıca

Kanlıca kahvaltı mekanları arasında muhteşem Boğaz manzarasıyla öne çıkan bu mekan, aslında bir balık restoranı. Ancak sadece hafta sonu açık büfe kahvaltısıyla son günlerde adından çokça söz ettirmekte. Bu mekan da Kanlıca’daki en pahalı mekanlardan. Ancak manzarası ve geniş kahvaltı ürünlerine sahip olmasıyla kesinlikle Kanlıca’nın en iyi mekanları arasında diyebiliriz.

Açık büfe kahvaltı için kişi başı ortalama 220 TL gibi bir ücret ödüyorsunuz (Bölgedeki en pahalı kahvaltı fiyatı). Avrupa Yakası’ndan bu mekana gitmek için de ring olarak ücretsiz tekneler var. Rumeli Hisarı‘nın sahildeki mekanlarının hemen önünden hareket eden tekneler ile ücretsiz olarak mekana gelip, hatta geri dönebiliyorsunuz.

10.Yakamoz Restaurant

Kanlıca Kahvaltı Mekanları Yakamoz Restaurant
Yakamoz Kahvaltı

Kahvaltı için tercih edilebilecek popüler mekanlardan bir diğeri ise, Boğaz manzarasıyla büyüleyen Yakamoz Restaurant. Bu mekan da, semtteki birçok mekana nazaran biraz daha pahalı bir kahvaltı sunuyor. Bunun nedeni de tıpkı Lacivert Restaurant gibi eşsiz bir manzaraya sahip olması.

Kanlıca’da kahvaltı değil de, rakı-balık yapmayı planlıyorsanız, Yakamoz Restaurant’a mutlaka göz atılmalı. Özellikle hamsi tava ile aranız varsa Yakamoz’u seveceksiniz.

Yakamoz’da kahvaltı, serpme veya kahvaltı tabağı olarak servis ediliyor. Mini kahvaltı tabağı fiyatı 80 TL ve serpme kahvaltı ise 2 kişilik 190 TL.

Kanlıca Kahvaltı Mekanları Yakamoz Restaurant
Yakamoz Restaurant

11.Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı Kahvaltı Fiyatları
Hidiv Kasrı

Teknik olarak Beykoz Çubuklu sırtlarında yer alan Hidiv Kasrı, Kanlıca’nın merkezine yakın bir konumda olduğundan, Kanlıca’da görülecek yerler listenize ekleyebileceğiniz çekim merkezlerinden olabilir.

Çubuklu korusunun içerisinde yer alan kasra girişler de ücretsiz. İster güzel bir hafta sonu yürüyüşü ve koşusu için isterseniz de Boğaz manzaralı güzel bir kahvaltı için kasra uğrayabilirsiniz.

Kasrın tarihi ise 20. yüzyılın ilk yıllarına kadar uzanıyor. İlk kez Abbas Hilmi Paşa tarafından kasrın bulunduğu yerde iki yalı satın alınmış. Bu yalılar 1907 yılında yıktırılarak yerine görkemli bir kasır inşa edilmiş. 1937 yılına kadar Abbas Hilmi Paşa ve ailesi tarafından kullanılmış olan kasır, aynı yıl içerisinde İBB’ye satılmış.

1984 yılına kadar kaderine terkedilmiş olan kasır, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu adına Çelik Gülersoy tarafından restore edilmiş. Daha sonra Hidiv Kasrı, bir otel olarak hizmet vermiş. 1994-96 yıllarında yeniden restore edilen kasır, İBB işletmeciliği olan Beltur’a tahsis edilmiş. Günümüzde de Hidiv Kasrı Beltur tarafından işletiliyor.

Kanlıca gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz veya kahvaltı için en çok tercih edilen listedeki mekanların dışında daha birçok yerden bahsetmek mümkün. Ancak Kanlıca’da kahvaltı dendiğinde akla ilk gelenlerin bu mekanlar olduğunu bilmenizde yarar var.

Bu arada Lacivert Restaurant genelde pahalı bir mekan olarak bilinir. Öyledir de. Ancak mekanın manzarası, servisi ve lezzeti ciddi anlamda üst düzey. Bunu Zomato veya Tripadvisor yorumlarına bakarak da rahatlıkla görebilirsiniz. Ancak yemek konusunda ciddi anlamda pahalıdır. Kanlıca’da lüks bir mekanda yemek yemeyi planlıyorsanız, ilk olarak Yakamoz’a daha sonra Lacivert’e göz atın deriz.

Yakamoz Restaurant
Yakamoz Restaurant

Kanlıca Yoğurdu Nerede Yenir ?

Kanlıca Yoğurdu

Kanlıcı Yoğurdu için en güzel adres, tarihi 1870 yılına kadar uzanan İsmail Ağa Cafe‘dir. Vapur iskelesinin hemen yanında bulunan bu tarihi mekanda yoğurtların dışında mekana has kahveleri de deneyebilirsiniz. Ayrıca bu cafe, Kanlıca’da uygun fiyata kahvaltı yapılacak yerlerden.

Kanlıca Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Kanlıca Meydan
Foto kaynak ; www.istanbul.gov.tr

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü‘nün Anadolu Yakası ayağında yer alan Kanlıca’ya ulaşım şehrin birçok yerinden kolaylıkla sağlanabiliyor. Şehir hatları vapurlarını kullanarak Anadolu Hisarı‘na gelebilir, buradan da Kanlıca’ya rahatlıkla ulaşılabilir.

11H, 121A, 15, 15A, 15F, 15P ve 15T nolu otobüsler de Kanlıca’dan geçen otobüslerdir.

Avrupa Yakası’ndan Kanlıca’ya ulaşım için ilk olarak Eminönü, Beşiktaş veya Kabataş’tan Üsküdar‘a geçebilir, ardından Beykoz istikametine doğru giden minibüs veya otobüsler ile Kanlıca’ya ulaşabilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

İLGİLİ YAZILAR