Anadolu Yakası‘nın yeşile ve maviye hakim ilçesi Beykoz, doğal güzelliğiyle dikkat çeken eski bir yerleşim bölgesi. Osmanlı Dönemi yansımalarının günümüzde hala hissedilebildiği bu huzur dolu bölge, gezilecek yerleri ve kahvaltı mekanlarıyla öne çıkıyor. Hem Anadolu hem de Avrupa Yakası’ndan binlerce müdavimi olan Beykoz, özellikle hafta sonu kahvaltısı için şehirdeki en çok tercih edilen ilçelerden biri.
Beykoz gezilecek yerler daha çok tarihi yapıları, muhteşem manzaraya ve doğaya sahip koruları ile ünlü olsa da, Beykoz’da gezip görülecek daha birçok önemli noktadan bahsetmek mümkün. Hem doğa severleri hem de sanat ve tarihe meraklı olanları bir araya getiren Beykoz’da sıkılmadan dolu dolu yarım gününüzü geçirebilirsiniz.
Üsküdar ve Ümraniye ilçeleriyle komşu olan Beykoz’un tarihi M.Ö 700 yılına kadar uzandığı tahmin ediliyor. Bu bölgeye yerleşen ilk medeniyetin ise, Traklar olduğu ve bölgenin Amikos olarak anıldığı söyleniyor. Daha sonra Bebrik Devleti ve Britanyalıların hüküm sürdüğü bölge, Roma İmparatorluğu’nun eline geçtikten sonra en görkemli yıllarını yaşıyor. Bölge, Osmanlı İmparatorluğu döneminin ünlü padişahlarından Yıldırım Bayezid tarafından 1402 yılında ele geçirildikten sonra Amikos olarak bilinen yerleşim yerinin adını Beykoz olarak değiştiriyor.
Yazı İçerisindeki Başlıklara Git
Beykoz Gezilecek Yerler
Beykoz’da mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Otağtepe, Polonezköy, Mihrabat Korusu, Beykoz Korusu ve Hidiv Kasrı geliyor. Ancak Beykoz, bu turistik yerlerin dışında çok daha fazlasını sunuyor.
Birbirinden güzel köyleri, Rivası, Anadolu Feneri, sevgiliyle gidilecek yerleri ve kahvaltı/yemek mekanlarıyla hem manzaraya hem de doğal güzelliğe sahip Beykoz’u doyasıya gezmek için en azından yarım gününüzü ayırın deriz.
1.Beykoz Korusu
Abraham Paşa Korusu olarak da bilinen Beykoz Korusu, Beykoz ile Paşabahçe arasında geniş bir alana kurulu mis gibi doğası ile müdavimi olabileceğiniz bir yer. Şehrin gürültüsünden kaçıp nefes alabileceğiniz yemyeşil ağaçlarla çevrili koru, keyifli bir günü hatıralarına eklemek isteyenlere önerebileceğimiz bir yer.
Koru içerisinde kahvaltı yapabileceğiniz bir sosyal tesis de bulunuyor. Ancak araçlarınız ile Beykoz’a gitmeyi planlıyorsanız, öncelikle bir termos çay almayı unutmayın. Beykoz sınırlarına geldikten sonra da güzel bir börekçiden, sıcacık poğaçalarınızı, açmalarınızı veya simitlerinizi alıp korudaki banklardan birine oturup kendi kahvaltınızı yapın. Çok sayıda bankın bulunduğu koruda, yemyeşil ağaçlarla çevrili atmosfer ve biraz da deniz manzarası Beykoz turu için güzel bir başlangıç olabilir.
Korunun oldukça ilginç bir hikayesi de bulunuyor. Osmanlı Döneminde Abraham Paşa ile Sultan Abdülaziz bir satranç oyununa oturur. Kazanan ise koruyu alır. Abraham Paşa oyunu kazandıktan sonra koru, ”Abraham Paşa Korusu” olarak anılmaya başlar. Günümüzde Belediyenin denetimi altında olan korunun açık büfe kahvaltısının meşhur olduğunu, koruya ücretsiz olarak girebileceğinizi ve koru içerisinde benzersiz bir doğal güzelliğin yanı sıra, 5 havuzun, saray kalıntılarının ve bir mağaranın bulunduğunu da unutmayın.
2.Hidiv Kasrı
Beykoz gezilecek yerler listesindeki en güzel ve en popüler çekim merkezlerinden biri de günümüzde Beltur tarafından işletilen yemyeşil çevresi ve manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahip olan Hidiv Kasrı‘dır. 1907 yılında Mısır’ın son Hidivi olan Abbas Hilmi Paşa’nın isteği üzerine, İtalyan asıllı Delfo Seminati tarafından inşa edilmiş.
Uzun bir süre harap olarak kalmış olan yapı, 1980’li yıllarda restore edilerek otel olarak da kullanılmış. Günümüzde Büyükşehir Belediyesi (Beltur) tarafından restoran ve sosyal tesis olarak kullanılıyor. Hafta sonları açık büfe kahvaltısı ile ünlü olan kasır, yapay şelaleden şehrin eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz yerlere ve yürüyüş yollarına kadar birçok olanağa sahip, temiz havanın ve huzurun keyfini çıkarabileceğiniz en popüler gezi duraklarından biri.
İtalyan mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen kasır, düğün, nişan gibi organizasyonlar için de hizmet veriyor. Giriş ücretinin olmadığı kasırda otopark ücreti ise 15 TL.
3.Fatih Korusu – Otağtepe
Fatih Korusu olarak da bilinen Otağtepe, Beykoz’da sevgiliyle gidilecek yerler arasında en popüler gezi güzergahlarından. Daha çok manzarasıyla dikkat çeken Otağtepe, Koç Holding’in ve Tema Vakfının katkılarıyla yapılmış. 2000 yılında ziyaretçisiyle buluşan parkın adı bu yüzden Otağtepe değil ”Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi” olarak geçiyor.
Şehrin muhteşem güzelliğini tarihi dokuyla harmanlayan Otağtepe adını, Osmanlı tarafından şehrin ilk kuşatıldığı zamanda Yıldırım Bayezid‘in otağının buraya kurulmuş olması sebebiyle almış. Lalelerden manolyalara, Erguvan ağaçlarından at kestanelerine birçok ağaç ve çiçeklerle süslü olan park, şehir yaşamının stresinden uzaklaşarak yürüyüş yapabileceğiniz, manzaraya karşı temiz havanın keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir yer.
4.Beykoz Sahil Sosyal Tesisleri
Deniz kenarında Beykoz’da kahvaltı yapabileceğiniz en özel yerlerden biri olan Beykoz Sahil Sosyal Tesisleri, Osmanlı tarzı dekorasyonuyla da dikkat çekiyor. Beykoz sahilinde güzel bir konumda bulunan mekan 1999 yılından beri aynı yerde hizmet veriyor. Diğer Beykoz mekanlarına nazaran pahalı olmaması ve daha iyi bir manzaraya ev sahipliği yapıyor olması mekanın en sevilen özelliği.
5.Kanlıca
Yoğurduyla ünlü Kanlıca, birbirinde güzel yalıları, tarihi yapıları ve kahvaltı mekanlarıyla Beykoz’un en sevilen semtleri arasında yer alıyor. Şehirdeki tarihi dokuyu koruyan nadir yerlerden biri olan semt, Osmanlı Döneminde eğlence ve sayfiye yeri olarak kullanılıyormuş. Uzun yıllardır şehirdeki en önemli çekim merkezlerinden biri olan semt, doğal güzelliğiyle günümüzde de bu özelliğini koruyor.
Beykoz gezilecek yerler listesinin popüler gezi güzergahlarından biri olmasıyla da tanınan semtte, birbirinden önemli tarihi yapıları ve şehirdeki en popüler cafelerden bazılarını da bulabilirsiniz. Yeme içme için uğrayabileceğiniz güzel bir bölge diyebiliriz.
6.Mihrabat Korusu
Beykoz’un sevilen korulardan bir diğeri ise, daha çok nişan, düğün gibi hizmetleriyle ünlü Mihrabat Korusu‘dur. Boğazın muhteşem manzarasıyla dikkat çeken koru, Anadolu Yakası’nda hafta sonu kahvaltıları için en çok tercih edilen yerlerden. Ortaköy sahili, Rumeli Hisarı ve İstinye Koyu’na kadar uzanan manzarası, 3 km’lik yürüyüş yolu ve huzurlu atmosferiyle Beykoz’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden.
Ücretsiz olarak girebileceğiniz koruda serpme kahvaltı fiyatları ise 70 TL’den (2021) başlıyor. Mevsim meyvelerinden bal kaymaklara, böreklerden poğaçalara geniş bir ürün yelpazesine sahip serpme kahvaltısı, diğer Beykoz mekanlarına nazaran biraz daha pahalı. Ancak manzarasıyla bu açığı kapatıyor diyebiliriz.
7.Anadolu Hisarı
Beykoz’un hatta Anadolu Yakası’nın en çok ziyaret edilen semtlerinden biri olan Anadolu Hisarı, Otağtepe’den çıktıktan sonra yürüyerek ulaşabileceğiniz güzel bir konumda bulunuyor. Her yaştan gezgine göre mutlaka bir şeylerin bulunduğu semt, şehirde kurulan ilk semt olmasıyla da tarihi bir öneme sahip. Gerek ismini aldığı kalesi, gerekse gezilecek birbirinden güzel yerleri ile Beykoz turuna dahil edilmesi gereken bir yer.
Bölgeye adını veren kalenin tarihi 1395 yılına kadar uzanıyor. Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmış olan kale, hemen yanındaki Göksu Deresi’yle de tanınıyor. Özellikle dere kenarına kurulmuş balık restoranları ve cafeler, Beykoz’un en ünlü mekanları arasında.
İç, Dış Kale ve surlardan oluşan hisar, Boğaz’ın en dar noktasına kuzeyden gelebilecek tehlikeleri önlemek amacıyla kurulmuş. Zamanla kale çevresinde genişleyen yerleşim yeri, ilk kurulduğu tarihten günümüze şehirdeki en önemli çekim merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.
8.Yoros Kalesi
Bir yanda püfür püfür Boğaz havası, bir yanda dillere destan şehir manzarası. Yoros Kalesi, tarihinden çok manzarası ve çevresindeki ünlü mekanlarıyla öne çıkan cazibe merkezleri arasında. Tüm Boğaz’a hakim stratejik bir konumda bulunan bu Bizans Kalesi, alt ve üst bölüm olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Halk arasında Cenevizliler tarafından yapıldığına inanılan kale, Ceneviz Kalesi olarak da anılıyor. Ancak bilinenin aksine bu tarihi yapı bir Bizans Kalesi’dir. Bunu kaledeki kulelerin üzerinde yer alan Grekçe yazılmış kitabeden de anlayabiliyorsunuz.
Karadayı dizisinde Mahir ile Feride’nin sık sık buluştuğu mekanlardan biri olan Çam Vadisi Cafe & Restaurant da burada bulunuyor. Günümüzde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan kalenin sadece bir bölümü ziyaretçiye açık. Hemen kalenin yanında yer alan bir diğer güzel mekanlardan biri de Yoros Cafe’dir. Manzarasıyla ilgi çeken bu mekan, Beykoz’da hafta sonu kahvaltısı için en çok tercih edilen mekanlardan biri olarak bilinir.
9.Yuşa Tepesi
Beykoz’un en güzel seyir yerlerinden biri olan Yuşa Tepesi, daha çok Hz. Yuşa Peygamber’in Türbesi ile rağbet görüyor olsa da, manzarasıyla da görülmeye değer yerlerden. Hemen girişinde taze taze açılan gözlemeleriyle de ünlü olan tepe, ayrıca hafif kahvaltı yapabileceğiniz yerlerden biri. Giriş kısmında birçok hediyelik eşya dükkanının bulunduğu tepede sizi lokumlar ile karşılayan biri varsa, bilin ki duaları kabul olmuştur. Bu adet uzun yıllardan beri süregeliyor. Hz. Yuşa Türbesi’ne gidip dilek diledikten sonra, dileği kabul olan yurdum insanının tekrardan tepeye gelmesi ve lokum dağıtması da oldukça meşhur.
Türbenin bulunduğu tepe, tarihin ilk zamanlarından beri her medeniyet için kutsal sayılan bir yermiş. Daha önceleri bölgede Zeus Tapınağıve Hagios Micheal Kilisesi bulunuyormuş. Günümüzde bu yapıların izlerine rastlanamıyor olsa da, tepe hem Roma, hem Bizans hem de Osmanlı Döneminde kutsal sayılan yerlerden.
Hz. Yuşa Peygamberin Mezarının 17 metre olmasının sebebi ise, kabrin tam olarak nerede olduğunun bilinmiyor olması. Yani rivayetlerdeki gibi, Yuşa Peygamber’in boyunun 17 metre olması veya yüce bir kişilik olmasından dolayı değil, kabrin tam olarak nerede olduğunun bilinmiyor olmasından dolayıdır.
Beykoz gezilecek yerler listesinin en önemli çekim merkezlerinden olan Yuşa Tepesi 24 saat açık.
10.Anadolu Feneri
Bulunduğu bölgedeki köye de ismini veren Anadolu Feneri, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin günübirlik ziyaret edebileceği sakin huzurlu bir köy. Manzarasıyla da sevilen fener, Boğaz’ın Karadeniz’e açılan ucunda bulunuyor. Bu buruna ise Yon (Hrom) Burnu deniyor. Yaklaşık 16 deniz mili görüşe sahip olan fener, Boğaz’a girecek gemilere rehberlik etmesi amacıyla inşa edilmiş.
Osmanlı Döneminde ahşaptan inşa edilmiş olan fenerin tam olarak hangi tarihte inşa edildiği maalesef bilinmiyor. Ancak fenerden ilk kez 1755 yılında şehri ziyaret eden Fransız Mühendis Baron De Tott tarafından bahsediliyor. Daha sonra 1790 yılında da adı geçen fenerin bazı kaynaklarda 17. yüzyıl ortaları, bazılarında ise 18. yüzyıl başlarında inşa edilmiş olabileceği tahmin ediliyor.
Fenerin bulunduğu köy ise, doğal güzellikleri ve balık restoranları ile öne çıkıyor. Tabii köyde gezip görülecek birkaç tarihi yapı da bulunabiliyor. Aracınız varsa, rakı-balık seviyorsanız, şehrin karmaşasından uzaklaşıp gidebileceğiniz huzurlu bir gezi güzergahı. Bunun dışında toplu taşıma araçlarıyla gidip gelmek biraz sıkıntılı olabilir.
11.Beykoz Mecidiye Kasrı (Milli Saraylar)
Beykoz Sarayı olarak da bilinen Mecidiye Kasrı, Beykoz’un Hünkar İskelesi bölgesinde güzel ve merkezi bir konumda bulunuyor. Mermerden yapılmış olmasıyla dikkat çeken kasrın inşasına 1845 yılında Mehmed Ali Paşa tarafından başlanmış. Sultan Abdülmecid‘e bir hediye olan kasrın inşası, Mehmed Ali Paşa’nın 1849 yılında ölümü üzerine sekteye uğramış ve oğlu Mısır Valisi Said Paşa tarafından ancak 1854 yılında tamamlanabilmiş.
Boğaz’ın en güzel tepesinde taraçalar arasında yükselen kasır, Osmanlı geleneğindeki mermer köşklerin en iyi örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Birbirinden güzel ve şık mobilyaları, dekorasyonu, mimari yapısı ve tarihi ile muhteşem bir deneyim sunan kasrın bulunduğu yer, ayrıca Boğaz’ın güzel bir manzarasına sahip.
Daha fazla bilgi için resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz ; www.millisaraylar.gov.tr/
12.Polonezköy
Polonezköy bölgenin merkezine biraz uzak düşüyor. Ancak aracınız ile Beykoz turuna çıkıyorsanız, mis gibi doğa harikası olan bu köyü de gezi güzergahınıza ekleyebilirsiniz.
Doğayı ve kültürü aynı anda yaşayabileceğiniz yerlerden biri olan Polonezköy, aslında dolu dolu 1 gününüzü sıkılmadan geçirebileceğiniz, hatta romantik bir atmosfer arayan çiftlerin hafta sonu kaçamağı için konaklayabileceği muhteşem bir yer. Polonyalıların yaşadığı yer olarak da bilinen köy, kaliteli ve lüks restoranlarının yanı sıra, birçok konaklama birimi, piknik ve mangal yerleriyle her gezginin sevebileceği bir yer.
Huzurlu bir atmosfere, yemyeşil bir alana ve birçok aktiviteye sahip olan bu köy, Beykoz’da sevgiliyle gezilecek yerler arasında başı çekiyor.
Ormanlık alanıyla da hafta sonu yürüyüşlerin vazgeçilmez adreslerinden olan Polonezköy, Beykoz’da doğa içerisinde kahvaltı yapabileceğiniz ender yerlerden. Birçok farklı mekana sahip köy, günün her saatinde ziyaret edilmeye değer.
- Göz At ; Polonezköy gezilecek yerler
13.Riva
Tertemiz havası ve el değmemiş ormanlarıyla Beykoz’un sevilen gezi duraklarından biri olan Riva, tarihi yapıları ve deresiyle de dikkat çekiyor. Eski adı Rhebas olan Riva için, şehirdeki en şirin sahil kasabası desek abartmış olmayız.
Osmanlı zamanında Rumlar tarafından terkedilmiş olan Riva Deresi, daha sonradan Doğu Karadeniz’den gelen göçmenler tarafından Çayağzı Deresi olarak anılıyormuş. Derinliğiyle ünlü bu derenin yanı sıra, Riva’nın plajları da oldukça rağbet görüyor. Bu yönüyle Riva artık sadece yerli turistlerin değil, yabancı turistlerin de hafta sonu kaçamağı için tercih ettiği yerlerden biri oldu.
Riva’da 3 adet plaj bulunuyor. En popüler olan ve en iyi bilinen plaj meydanda yer alan büyük plajdır. Elmasburnu Plajı ise daha çok kamp yapılacak alanıyla kampçıların ilgisini çekiyor. Üçüncü plaj ise, Su Ürünleri Plajı olarak bilinir ve diğer iki plaja nazaran daha az tercih ediliyor. Birçok uzmana göre şehirde denize girilebilecek en temiz noktalardan. Bu yüzden Riva’yı Beykoz gezinize eklemeyi planlıyorsanız, plajlar için de bir plan yapın deriz.
14.Deniz ve Su Ürünleri Müzesi
1988 yılından beri denizlerden çıkarılan birçok esere ev sahipliği yapan Deniz ve Su Ürünleri Müzesi çok ilgi çekici bir yer olmasa da, Beykoz gezisinde listenize ekleyebileceğiniz görülecek yerlerden biri diyebiliriz.
Müze içerisinde 869 mollüsk, 585 adet dondurulmuş balık ve 59 adet mercan bulunuyor. Müzede sergilenen eserler sadece Türkiye’deki denizlerden çıkarılan eserlerden değil, Hint Okyanusu, Kızıldeniz ve Pasifik Okyanusu’ndan çıkarılan eserlerden oluşuyor.
15.Kaymakdonduran Mesire Alanı
Beykoz’un en yeşil alanlarından bir diğeri de temiz havası ve buz gibi suyuyla ünlü Kaymakdonduran Mesire Alanı‘dır. Şehrin en serin yerlerinden biri olan bölge, yaz aylarının kavurucu sıcağında bile püfür püfür..
Beykoz’da mangal yakılacak en güzel yerlerden biri. Daha çok piknik için tercih edilen bir yer olsa da, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin, güzel bir hafta sonu yürüyüş planı yapanların veya fotoğraf tutkunlarının da ziyaret edebileceği yerlerden. 200 yıllık ağaçların arasına kurulmuş olan bu mesire alanı, günümüzde Belediye tarafından yeteri kadar ilgilenilmeyen bir yer olsa da ilçenin sevilen huzur dolu adreslerinden.
16.Karlıtepe Mesire Alanı
Karlıtepe Mesire Alanı, İstanbul’un en yeni cazibe merkezlerinden biri. Beykoz da gezilecek yerler arasında son zamanların en çok tercih edilen çekim merkezi olan bu mesire alanı, hem kolay ulaşılabilir konumu hem de manzarası ve temiz havasıyla İstanbulluyu kendine çekiyor.
Mangal yakmak yasak olsa da, özenle düzenlenmiş piknik masaları, yürüyüş ve bisiklet yolu, çocuk oyun alanları ve etinizi kiloyla pişirebileceğiniz mangal yerleri var. Yani mangal yakmak yasak olsa da, cüzi bir ücrete kendi etinizi pişirebiliyorsunuz. Hem manzarası hem de sunduğu olanaklarıyla Karlıtepe Mesire Alanı, İstanbulludan tam puan almaya devam ediyor.
17.Karlıtepe Seyir Kulesi
Karlıtepe Kule Restaurant‘a ev sahipliği yapan bu kule de, İstanbul’un birçok noktasından görülebiliyor. Yemeklerin ve kahvaltının çok da pahalı olmadığı bu mekanda, güzel bir manzara eşliğinde hafta sonu kahvaltısı yapılabilir.
18.Küçüksu Kasrı
Beykoz’un en önemli tarihi yapılarından biri olan Küçüksu Kasrı, Osmanlı barok mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Günümüzde kasrın içerisini rehberler eşliğinde gezebilir, dönemin mobilyalarına ve birbirinden değerli sanat eserlerine göz atabilirsiniz. Ayrıca kasrın hemen yanında bulunan cafede Boğaz’ın muhteşem manzarasını seyretmek de mümkün.
İlk yapıldığı dönemde bir av köşkü olarak kullanılmış olan yapı, İstanbul’daki en gösterişli mimari yapılardan biri.
19.Anadolu Kavağı
Yeşil ve maviyi buluşturan Beykoz’un en popüler semtlerinden olan Anadolu Kavağı da, Beykoz da görülecek yerler arasında. Deniz kenarındaki eşsiz balık restoranları ile öne çıkan semt, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. İstanbul’un trafiğinden ve gürültüsünden kaçıp mis gibi deniz havası eşliğinde keşfedebileceğiniz semtte, ilgi çekici birkaç tarihi yapıyı da görebilirsiniz.
20.İshak Ağa Çeşmesi (On Çeşmeler)
Beykoz’un merkezindeki turistik yerlerden biri olan İshak Ağa Çeşmesi, On Çeşmeler olarak da biliniyor. Yaklaşık 500 yıllık tarihiyle dikkat çeken çeşme, Beykoz Korusu’na ve Mecidiye Kasrı’na yürüme mesafesinde bulunuyor.
10 tane lülesi bulunan çeşme, Mimar Sinan tarafından Tunç’tan inşa edilmiş. Günümüzde hala kullanılan bu çeşmeyi de rotanıza ekleyebilirsiniz.
Beykoz Kahvaltı Mekanları
Yukarıdaki listedeki bazı turistik noktalar, Beykoz’da gidilecek güzel kahvaltı yerleri arasında olsa da, asıl ünlü olan mekanları yazının devamında bulabilirsiniz.
Beykoz’da kahvaltı için çok sayıda popüler mekanlardan bahsetmek mümkün. Özellikle korular ve sosyal tesisler ilçede uygun fiyatlı kahvaltılar için daha çok tercih ediliyor. Ancak birbirinden kaliteli ve manzaralı mekanların da çok sayıda olduğunu hatırlatalım.
BigChefs
Beykoz’da lüks bir kahvaltı mekanı arıyorsanız ilk olarak ilçenin en sevilen mekanlarından biri olan ”BigChefs”e göz atarak başlayabilirsiniz. Birbirinden olumlu müşteri yorumlarına da sahip olan mekanın kahvaltısı, diğer mekanlara nazaran pahalı. Erzincan tulum peynirinden Kars kaşarına, acukasından sınırsız çay servisine kadar doyumsuz bir kahvaltı deneyimi sunan BigChefs’de serpme kahvaltı fiyatı 190 TL. Ayrıca mekan ”Ana Dolu Dolu Kahvaltı” adı verilen daha uygun fiyatlı kahvaltı seçeneklerine de sahip.
Göksu Deresi yakınında deniz kenarında muhteşem bir konumda bulunan mekan, kahvaltının yanı sıra öğle veya akşam yemekleri için de düşünülebilecek seçenekler arasında. Ortalama 600-800 TL gibi bir ücrete 2 kişilik alkollü akşam yemeği yiyebilirsiniz.
- BigChefs 08:30-00:30 saatleri arasında hizmet veriyor.
Peçko Fırın
İsmiyle dikkat çeken Beykoz’daki en güzel kahvaltı yerlerinden bir diğeri olan Peçko Fırın, çok daha uygun kahvaltı fiyatlarıyla oldukça rağbet görüyor. Kahvaltı tabağı fiyatının 110 TL olduğu mekanda omlet çeşitleri ise 45 TL’den başlıyor. Pastane, fırın ve restaurant konsepti ile hizmet veren bu şık mekan 24 saat açık. Sadece sabah saatlerinde yarım saatlik bir süre boyunca kapalı.
Sıcacak poğaçalardan böreklere, pastalardan tatlılara geniş bir mönüye sahip olan mekan, kahvaltının dışında Beykoz gezinizde mola verip bir şeyler içebileceğiniz hoş bir yer.
Beykoz Pide ve Börek Salonu
Salaş bir mekan oluşu sizi yanıltmasın. Beykoz Pide ve Börek Salonu, Beykoz’un en sevilen ve en iyi bilinen kahvaltı mekanları arasında. Ayrıca bölgedeki en uygun fiyata kahvaltı servisi alabileceğiniz nadir mekanlardan.
Beykoz’un merkezinde, ilçenin kalbinin attığı mükemmel bir yerde bulunan bu mekan 07:30-20:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Yani güne erken başlamak isteyenlerin en ideal kahvaltı mekanlarından biri denebilir. Kahvaltının yanı sıra pideleriyle de popüler olan mekan öğle yemeği için de uğrayabileceğiniz bir yer.
Ayrıca Beykoz gezilecek yerler listesinde yer alan Hidiv Kasrı, Beykoz Sahil Sosyal Tesisleri, Mihrabat Korusu ve Yoros Cafe de, ilçede kahvaltı yapabileceğiniz en popüler ve en güzel mekanlardan. Bunun yanı sıra Polonezköy, Kanlıca ve Göksu’da daha birçok kahvaltı mekanları bulmak da mümkün.
Beykoz Gezilecek Yerler Listesine eklenebilecek alternatif cazibe merkezleri
Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı
Beykoz-Ümraniye yolu üzerinde yer alan ve şehrin 5 farklı noktasından kolaylıkla ulaşılabilen en yeni mesire alanlarından biri olan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı, İstanbullu ailelerin yeni gözdesi olmaya devam ediyor. 11 km’lik yürüyüş yoluna sahip bu mesire alanında mangal da yapabiliyorsunuz. Mangallar doğal gazlı ve mesire alanının belirli yerlerinde bulunuyor.
Suni bir gölete, çocuk oyun alanlarına, piknik alanlarına, bisiklet parkuruna ve çeşmelere de ev sahipliği yapan mesire alanında ayrıca 778 araç kapasiteli otoparkta var.
Göksu Deresi
Anadolu Hisarı semtinden akan bir dere olan Göksu Deresi, kıyılarındaki yemyeşil ağaçları ve asırlık çınarlarıyla tam bir doğa harikası. Beykoz’un en çok fotoğraflanan yerlerinden olan Göksu Deresi’nin çevresinde de çok sayıda restoran ve cafe de var.
Sabancı Öğretmenevi
Muhteşem boğaz manzaralı bir alanda konumlanmış olan Sabancı Öğretmenevi, 1530 kişilik 5 ayrı restoranıyla İstanbullunun favori yemek mekanlarından biri olmaya devam ediyor. Tesisteki restoranlardan biri açık havada bulunuyor ve muhteşem manzarasıyla etkiliyor. Tesiste sabah kahvaltısı yapmak istiyorsanız, önceden rezervasyon yaptırmanız gerektiğini de unutmayın.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Üçüncü Boğaz Köprüsü olarak da bilinen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e bakan tarafında inşa edilmiş. 59 metre genişliğiyle dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Beykoz’un Poyrazköy semtinde yer alıyor.
Beykoz Nerede ve Nasıl Gidilir ?
Konum olarak Sarıyer‘in tam karşısında, Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz’a ulaşım, şehrin birçok noktasından kolaylıkla sağlanabiliyor. Özellikle araçlarınız ile Beykoz’a gitmeyi planlıyorsanız, çok rahat bir şekilde ilçeye ulaşabilirsiniz.
Denizyolu ile Beykoz’a ulaşım için, Küçüksu – İstinye vapur seferleri kullanılabilir. Bunun dışında Anadolu Kavağı – Üsküdar arası faaliyet gösteren vapurlarla da Beykoz’un birçok semtine rahatlıkla ulaşmak mümkün.
Beykoz’a otobüsler ile gitmeyi planlıyorsanız, 15, 136B, 135, 11H, 121A, 15BK, 15D nolu otobüslerden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Bu otobüsler ile ilçenin farklı semtlerine rahatlıkla ulaşmak da mümkün. Son olarak Beykoz-Riva arası faaliyet veren minibüslerle de Beykoz’un birçok semtine ulaşabilirsiniz.
ÖNERİLER ;
Beykoz gezilecek yerler için detaylı bir plan yapıyorsanız, Polonezköy ve Riva gibi ulaşımı pek de kolay olmayan veya gezip görülecek popüler noktalara biraz daha uzak olan yerleri listenizden çıkarmanızda yarar var. Zaten Riva veya Polonezköy, tüm gününüzü geçirebileceğiniz yerlerden. Bunun yerine daha çok merkeze yakın olan turistik yerler ile Beykoz turu yapabilirsiniz.
İlçedeki gezip görülecek yerlerin birçoğu, kahvaltı ve yemekleri için de tercih edilebilir. Beykoz’da kahvaltı fiyatları ise (2023 itibariyle) ortalama 120″123e4 TL’den başlıyor (Tek kişilik). Çok lüks mekanları bulabileceğiniz gibi, biraz daha salaş atmosfere sahip çok daha lezzetli yerleri de bulabilirsiniz.
Son olarak Beykoz’u hafta sonu ziyaret ediyorsanız, kahvaltı için tercih edeceğiniz mekanın valesinin olup olmadığına da mutlaka göz atın deriz. Sonuçta hafta sonu burası süper yoğun oluyor. Park stresi yaşamadan bir vale hizmeti veren mekanda çok daha çabuk bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz.
BENZER İÇERİKLER