Bakırköy Gezilecek Yerler & En Güzel 20 Yer (Haritalı Rota)

Günün her saatinde hareketli olan meydanına sıralanmış mağazalarıyla İstanbullunun alışveriş için favori duraklarından biri olan Bakırköy, tarihi dokusunu günümüzde hâlâ koruduğu gibi, İstanbul’da mahalle kavramının ölmediği nadir yerlerden biri. Ekmeğin fırından, etin kasaptan alındığı Bakırköy, ana haber muhabirlerinin yoldan adam çevirdiği şehirdeki en kalabalık ilçelerden biri. Bakırköy gezilecek yerler” ise daha çok Florya ve Yeşilköy ve bu iki semt arasında yer alan birbirinden popüler turistik cazibe merkezleriyle tanınıyor.

Hareketli bir yaşantısı vardır Bakırköy’ün. Günün her dakikası kalabalık ve gürültülüdür. Geceleri de canlıdır bu güzel ilçe. İstanbul’un tanınmış en güzel barlarından ve diskolarından bazılarına ev sahipliği yapar. Kimisi alışveriş veya yemek, kimisi kültür gezisi veya gece hayatı için tercih eder Bakırköy’ü. Yani her zevke ve her yaştan İstanbulluya hitap eder burası. Bir an olsun sıkılmazsınız. Sahil parklarıyla denizi, alışveriş merkezleriyle vitrinleri ve meydanlarıyla insanları seyredebileceğiniz güzel bir yerdir Bakırköy.

Bakırköy’de gezip görülecek yerler listenize, ilçenin kalbinin attığı yer olan Özgürlük Meydanı‘ndan başlayabilirsiniz. Yoğun insan trafiğine aldırmazsanız, çarşının içini görebilir veya çarşıdaki tarihi yapılara göz atabilirsiniz. Florya ve Yeşilköy, Bakırköy’ün sevilen semtleridir. Bu iki semt, Bakırköy’deki turistik cazibe merkezlerinin büyük bir bölümüne sahip. Bu yüzden merkezden sonra Florya’ya oradan Yeşilköy’e bir gezi rotası oluşturabilirsiniz.

Bakırköy Tarihi

İstanbul‘un en eski ilçelerinden biri olan, tarihi Roma İmparatorluğu’na uzanan Bakırköy ilçesi, adını Cumhuriyet’in ilanından sonra 1925 yılında almış. İlçedeki tarihi yapıların büyük bir bölümü 4. yüzyıl Büyük Konstantin döneminden kalma. Bu döneme ait köşkler, saraylar ve kiliseler Bakırköy’ün tarihi yapısını oluşturuyor.

93 harbi olarak da bilinen Osmanlı-Rus Savaşı, Bakırköy’ün tarihindeki en önemli olaylardan  biri olarak kabul edilir. Savaş sırasında Plevne Kalesi’ni ele geçiren Rus Ordusu, Ayastefanos’a kadar (Günümüzde Yeşilköy olarak bilinir) ilerleyerek burayı bir karargah haline getirmiş.

Osmanlı döneminde ”Makriköy” olarak bilinen bu bölge, Cumhuriyet’in ilanından önce de Fransızlar tarafından işgal edilmiş. Milli Mücadele yıllarında Fransa’dan geri alınan bölgenin adı değiştirilerek Bakırköy oldu. 92 yılında Küçükçekmece, Esenler, Güngören, Bağcılar ve Bahçelievler Bakırköy’den ayrılarak ilçenin bugünkü sınırları belirlenmiş.

Bakırköy Gezilecek Yerler

Bakırköy Gezilecek Yerler Haritası
Bakırköy Gezilecek Yerler Haritası – Haritayı google maps‘te açmak için tıklayın.

Şehirdeki en eski ve en gelişmiş ilçelerden biri olan Bakırköy, güneyde ve batıda Marmara Denizi, kuzeybatıda Küçükçekmece, doğuda Zeytinburnu, kuzeyde de Bahçelievler ilçeleriyle komşu. Bu konumu sayesinde diğer ilçelerdeki bazı turistik yerlere de kolay bir ulaşım ağı sunan Bakırköy, toplu taşıma araçlarıyla veya yürüyerek de rahatlıkla keşfedebiliyor…

1.Bakırköy Özgürlük Meydanı

Bakırköy Özgürlük Meydanı – Foto Kaynak ; mapio.net

Taksim nasıl Taksim Meydanı ile anılıyorsa, Bakırköy de Özgürlük Meydanı ile anılır ve ilçenin en hareketli yeri olarak bilinir.

Şehirdeki en kalabalık yerlerden biri olarak bilinen bu meydan, çok sayıda alışveriş mağazaları ve büfelerle çevrili. Hem alışveriş hem de yeme içme için ziyaret edebileceğiniz meydan, Bakırköy gezisine başlamak için en güzel yerlerden biri.

Ebuziya Caddesi ile İncirli Caddesi‘ni birbirine bağlayan Bakırköy Özgürlük Meydanı, TCDD Bakırköy İstasyonu, Bakırköy Mezarlığı ve Belediye Binası ile çevrili. Meydanın ismi 2002 yılında Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilmiş olsa da, hala halk arasında Özgürlük Meydanı olarak anılıyor. Tarihinde birçok önemli olaya sahne olmuş meydanın şehirdeki en kalabalık yerlerden biri olmasının nedeni de, Bakırköy ve çevre ilçelerdeki İstanbullunun popüler buluşma noktalarından biri olması.

2.Bakırköy Çarşı Camii

Bakırköy Çarşı Camii – foto kaynak ; foursquare.com/ozgur-o.

Şaban Ağa adındaki bir hayırsever tarafından 1601 yılında yaptırılmış olan Bakırköy Çarşı Camii, Kara Derviş Ağa Camii olarak da biliniyor.

İlk olarak ahşaptan yapılmış olan camii harap hale geldikten sonra 1875’de Sultan Abdülaziz tarafından onarılmış. 1980 yılına kadar bu şekilde kullanılmış olan camii, 1980’lerde cemaatin ihtiyaçlarını karşılayamadığından dolayı genişletilmiş.

Günümüzde yaklaşık 5 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği bu caminin bulunduğu yer ise, Bakırköy’ün en hareketli yeri.

3.Bakırköy Sanat Galerisi

Bakırköy Sanat Galerisi – foto kaynak ; otelleri.net

Bakırköy’ün en iyi bilinen caddelerinden biri olan Ebuziya Caddesi‘nde yer alan Bakırköy Sanat Galerisi, birbirinden değerli fotoğraf sergileriyle güzel bir sanat deneyimi sunuyor. Çok sayıda önemli tablonun yer aldığı bu sanat galerisini 10:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4.Bakırköy Botanik Parkı

Bakırköy Botanik Parkı
Bakırköy Botanik Parkı

Bakırköy gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip olan, farklı bitki gruplarından oluşan 11 tematik bahçe ve yüzlerce ağacın bulunduğu Bakırköy Botanik Parkı, her ne kadar bir botanik park olsa da, daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği bir eğlence merkezi olarak bilinir.

Park, çok sayıda çocuk oyun alanları, doğal gölet, süs havuzları, piknik alanları, 8 metre yükseklikte bir çağlayan ve 5 adet pegasus atıyla İstanbullu ailelerin hafta sonu için popüler gezi güzergahlarından biri.

Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine ev sahipliği yapmasıyla minik ziyaretçilerin favori parklarından biri olan Bakırköy Botanik Parkı’nda dinazor temaları, 50 yıllık ağaçlar, binlerce bitki ve çok sayıda yapılacak aktiviteyi de bulabiliyorsunuz. Ayrıca göl kenarında oturup küçük piknikler veya güzel bir hafta sonu kahvaltısı da yapabilirsiniz. E-5 karayolunun hemen yanında olmasına rağmen, dev ağaçlar sayesinde otoyoldan gelen gürültüye maruz kalmıyor, huzurlu ve keyifli vakit geçirebiliyorsunuz.

5.Magnaura Sarayı

Magnaura Sarayı – Foto kaynak ; ucakbileti.com

Şehirdeki önemli tarihi kalıntılardan biri olan Magnaura Sarayı, Konstantinopolis’in büyük yapılarından biriydi. Tarihinde farklı işlevlerde kullanılmış olan saray, bir dönem senato binası olarak da kullanılmış. Bir süre de üniversite olarak kullanılmış olan saray, tarihinde birçok olaya tanıklık etmiş olmasıyla da dikkat çekiyor.

Avrupa’nın en eski üniversitesi ünvanına da sahip olan saray, ”Konstantinopolis Üniversitesi” olarak da anılmış. Saraya verilen isim Latince ”Magna Aula” sözcüklerinde yatar ve içine çok kişi alabilen, resmi merasimlerin ve törenlerin yapıldığı, geniş salon anlamı taşır.

6.Fildamı Sarnıcı

Fildamı Sarnıcı – foto kaynak ; nenerede.com.tr

Fildamı Sarnıcı, Bakırköy-Osmaniye’de oldukça kolay ulaşabileceğiniz bir yerde bulunuyor. Bizans döneminin 4 büyük sarnıcından biri olduğu söylenen bu sarnıcın tarihi ise 4. yüzyıla kadar uzanıyor. Adının tam olarak nereden geldiği bilinmiyor. Ancak bir rivayete göre ; Bizans’ın son dönemlerinde orduya ait olan filler burada barınırmış ve bu yüzden de sarnıç Fildamı olarak anılmaya başlamış.

Günümüzde Bakırköy Belediyesi mülkiyetinde olan Fildamı Sarnıcı, uzun bir dönem kaderine terkedilmiş. 1996 yılında yapılan bir düzenleme sayesinde ise, konserlerin yapıldığı bir yer olmuş.

12 bin izleyici kapasitesine sahip olan sarnıçta günümüze kadar Tarkan, Teoman, İbrahim Tatlıses ve Haluk Levent gibi ünlü sanatçılar konser vermiş. Türk sanatçılarının yanı sıra The Blues Brothers, Roger Glover ve Dream Theater’ın da konser verdiği bu tarihi sarnıç artık konser alanı olarak kullanılmıyor. Bugün Bakırköy Belediyesi’ne bağlı olan sarnıcı ziyaret edebiliyorsunuz.

Not ; Fildamı Sarnıcı kalıcı olarak kapatıldı.

7.Atatürk Deniz Köşkü

Foto Kaynak ; cozumistanbul.org

Florya Atatürk Deniz Köşkü, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1935-1938 yılları arasında özellikle yaz aylarında sağlığı için ziyaret ettiği yerlerden. Günümüzde bir müze olarak hizmet veren köşk, Marmara Denizi kıyısında Yeşilköy ile Küçükçekmece arasında yer alıyor.

Dönemin mimarı Seyfi Arkan‘a yaptırılmış olan köşk, yazlık bir konut olarak deniz tabanına çakılan sütunlar üzerine yapılarak, karaya bir köprü ile bağlanmış. Çok büyük bir köşk olmadığından dolayı kısa bir sürede gezebiliyorsunuz. İçeride ise, Atatürk’ün yatak odası, banyosu, tartısı, birçok kişisel eşyası ve belgeler de görülebiliyor. Atatürk köşkü sadece dinlenme yeri olarak değil, ayrıca toplantıların yapıldığı ve önemli isimlerin ağırlandığı yer olarak da kullanılmış. İngiliz Kralı VIII. Edward ve Madam Simpson dahil çok sayıda önemli isim Atatürk tarafından bu köşkte ağırlanmış.

Atatürk bu köşkü en son 28 Mayıs 1938 tarihinde kullanmış. Atatürk’ün ölümünden sonra ise, TC Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık konutu olarak kullanılmış. İsmet İnönü’den Kenan Evren’e kadar olan dönemde kullanılmış olan köşk, 1988 yılında Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na devredilmiş.

8.Bakırköy Lunapark

Bakırköy Gezilecek Yerler Blog
Bakırköy Lunapark

İstanbullunun favori eğlence merkezlerinden biri olan Bakırköy Lunapark, özellikle hafta sonları ailece ziyaretlerin popüler adreslerinden biri olarak biliniyor.

Çok detaylı ve bol aktiviteli bir park olmasa da, lunaparkta keyifli birkaç saat geçirebileceğiniz dönme dolaplar, balerin, gondol ve çarpışan araba gibi olanaklar var.

9.Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Müzesi

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Müzesi – Foto kaynak ; otelleri.net

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Müzesi, İstanbul’un en ilgi çekici müzelerinden biri olarak biliniyor. Topladığı tarihsel ve kültürel bilgileri paylaşmayı amaçlayan bu müzede, hastanenin 100 yıllık serüveni anlatılıyor. Müzedeki bölümler 1930’lu yıllar, 1940’lı, 1950’li , 1960’lı, 1970’li, 1980’li yıllar ve 1990-2000’li yıllar olarak kronolojik bir sıraya göre düzenlenmiş.

Alışılmışın dışında bir müze deneyimi sunan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Müzesi, 2008 yılında kapılarını aralamış ve o günden günümüze Bakırköy gezilecek yerler listesinin popüler gezi duraklarından biri olmaya devam ediyor.

Müze içinde Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman’ın kişisel eşyaları, kitapları, 1934 yılına ait ameliyat defteri, hastalara giydirilen gömlek ve kemerler, 1960’larda Dr. Faruk Bayülkem’in kullandığı elektrokonvülzif tedavi (şok) aleti, Dr. Yıldırım Aktuna’nın bir hasta yakınına yazmış olduğu ruh sağlığıyla alakalı nasihat mektubu ve eskiden kullanıllan ilaç şişeleri gibi hastanenin tarihine tanık olabileceğiniz çok sayıda ilginç objeleri görebiliyorsunuz.

10.İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu ünvanına sahip olmasıyla tanınan İstanbul Akvaryum, Florya Atatürk Deniz Köşkü’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Özellikle çocuklu ailelerin popüler gezi duraklarından biri olan bu akvaryum, interaktifliği, sahip olduğu balık çeşitleri, yeni nesil teknolojisi ve gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapında tanınan akvaryumlardan biri.

İstanbul Akvaryum‘da coğrafi bir rotayı takip ederek, önce Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan 16 tema ve bir yağmur ormanından oluşan güzergahta eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Akvaryumda bulunan tüm canlılar doğal ortamlarına en yakın ve en uygun koşullarda yaşamlarını sürdürüyor. Atlantik Okyanusu’ndan birçok canlıya ev sahipliği yapan akvaryumda limon köpekbalığı, orfoz, vatoz ve zebra köpekbalığı gibi canlıları da görebiliyorsunuz.

11.Zuhurat Baba Türbesi

Zuhurat Baba Türbesi – Foto kaynak ; youtube/turbe-delisi

Bakırköy’deki mistik mekanlar arasında en ünlüsü olan Zuhurat Baba Türbesi, Bakırköy’e bağlı aynı isimdeki mahallede bulunuyor.

İstanbul’un fethedildiği dönemde geçen bir rivayete göre ;  Bizans orduları şehirdeki su kuyularını zehirlemiş, Osmanlı ordusu ise su sıkıntısı çekmekte… O sırada sırtında su kırbasıyla genç bir adam ortaya çıkar. Askerlere su dağıtan bu genç adamın kırbasındaki su da bir türlü bitmezmiş. Komutanlar bu kişiyi merak eder ve subay listesine bakarlar. Ancak bu gencin adı yoktur. Bunun üzerine komutanlar adamı karşılarına alıp kim olduğu sorgular. Adam adını söylese de suyu nereden bulduğunu söylemez. Daha sonra komutanlar su tulumbasının içine bakar ve gördüklerine şaşırmışlardır. Çünkü bu su tulumbasının içinde uçsuz bucaksız bir deniz görürler. Sonrasında ise adam (Zuhurat Baba) kaybolur.

Aradan tam bir gün geçtikten sonra İstanbul fethedilmiştir. Osmanlı ordusu Bakırköy’ün bulunduğu bölgeye gelince bir adamın yerde yattığını görür ve bu adamın kendilerine su dağıtan adam olduğunu anlarlar. Bunun üzerine hemen bulunduğu yere bir mezar kazıp Zuhurat Baba’yı defnederler.

Açık mezar şeklinde olan türbeye 94, 49 ve 146 numaralı İETT otobüsleriyle kolayca ulaşabilirsiniz.

12.İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi

İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi – Foto Kaynak ; flickr.com/EK056

İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, Havacılık Müzesi olarak da bilinir ve Bakırköy’ün Yeşilköy semtinde bulunur. Türk havacılık tarihinin en eski uçak modellerini görebileceğiniz bu müzenin tarihi ise 1971 yılına kadar uzanıyor.

2.500 metrekarelik kapalı sergileme alanına sahip olan müze, 20.000 metrekarelik açık sergileme alanıyla ziyaretçileri büyülüyor. Açık alanda füzelerden uçaksavarlara, jet uçaklarından helikopterlere kadar günümüze kadar kullanılmış olan savaş araçlarını görebiliyorsunuz.

Türk havacılığının panoraması diyebileceğimiz bu müze, daha çok havacılığa merakı olanlar tarafından ziyaret ediliyor olsa da, minik ziyaretçilerin de bir hayli ilgisini çekiyor. Müze içinde geçmişten günümüze kullanılmış olan üniformaları da görmek mümkün. Hem iç mekan hem de dış alanı ile Bakırköy’de görülecek en güzel yerler arasında diyebilirim.

13.Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi

Foto Kaynak ; namag.weebly.com

Kısaca Fotoğraf Müzesi olarak bilinen Hilmi Nakipoğlu Fotoğraf Makineleri Müzesi, tarihi 1896 yılına kadar uzanan fotoğraf makineleriyle tam bir nostalji müzesi. Çok sayıda eski fotoğrafın sergilendiği bu müze de Bakırköy’ün önemli çekim merkezlerinden biri.

Hilmi Nakipoğlu’nun topladığı fotoğraflar ve fotoğrafçılıkla ilgili malzemelerin sergilendiği müze, 1896 yılından günümüze kadar gelen 1000’e yakın fotoğraf makinesine ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca taşınabilen veya taşınamayan stüdyo tipi fotoğraf makinelerinin de sergilendiği bu müzenin en güzel yanı ise girişlerin ücretsiz oluşu. Bakırköy-Osmaniye’de bulunan müzeye, ilçe merkezinden veya şehirdeki diğer semtlerden İETT otobüsleri veya minibüsler ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

14.Yeşilköy Feneri

Yeşilköy Feneri – Foto Kaynak; foursquare.com

Şehirdeki en iyi bilinen tarihi fenerlerden biri olan Yeşilköy Feneri, daha çok mimarisiyle dikkat çekiyor.  Marmara Denizi’nden İstanbul Boğazı’na giriş yapan gemileri ilk karşılayan fener olmasıyla da bilinir.

Fransızlar tarafından 1856 yılında inşa edilmiş olan Yeşilköy Feneri’nin ilk adı Ayastafanos’muş. Denizden yüksekliği 23 metre olan fenerin uzunluğu 16 metredir. Fenerin bulunduğu yer ise, Yeşilköy’de en güzel manzaraya sahip olan yerlerden.

15.Florya Atatürk Ormanı

Florya Atatürk Ormanı – Foto Kaynak ; pinterest.com/fatihacikalin

İstanbulun karmaşasından ve gürültüsünden kaçıp uzaklaşabileceğiniz bir yer arıyorsanız, Florya Atatürk Deniz Köşkü’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan Florya Atatürk Ormanı‘na göz atabilirsiniz. Bakırköy’ün en yeşil alanlarından biri olan bu orman, 1937 yılında Atatürk’ün emriyle kurulmuş.

Bölge halkı tarafından daha çok hafta sonu yürüyüşleri için tercih edilen ormana bisikletlerle girip güzel bir orman turu da yapabiliyorsunuz. Ormanın içinde birkaç çocuk oyun alanı da var.

Ormanda mangal yakmak yasak. Ancak evden getireceklerinizle güzel bir piknik veya hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz. İçeride piknik yapabileceğiniz masalar var.

16.Dzinunt Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi

Foto Kaynak ; hristiyantube.blogspot.com

Enteresan bir isme sahip olan bu Ermeni Kilisesi de, Bakırköy gezilecek yerler listesine eklenebilecek önemli tarihi yapılardan biri. 1831 yılında inşa edilmiş olan kilise, 1844 yılında da ibadete açılmış.

Hovhannes Bey Dadyan tarafından, Ermeni işçiler ve aileleri için yaptırılmış olan kilise, günümüze kadar birçok restorasyondan geçmiş. 1999 yılında yapılan son restorasyonun ardından günümüzdeki görünümüne kavuşmuş olan kiliseyi bugün ziyaret edebiliyorsunuz. Kilisenin kurucusu Hovhannes Bey Dadyan başta olmak üzere birçok önemli kişinin mezarını da burada görebilirsiniz.

17.Yeşilköy Sahil Parkı

Bakırköy Gezilecek yerler

Daha çok yürüyüş yoluyla İstanbullunun ilgisini çeken Yeşilköy Sahil Parkı, Bakırköy’ün en huzurlu yerlerinden biri. Deniz kenarındaki muhteşem konumu nedeniyle hem spor hem de güzel bir akşam yürüyüşü yapabileceğiniz bu sahil parkı da, Bakırköy’de rotanıza eklemeniz gereken yerlerden.

Geniş bir alan üzerine kurulu olan parkta, çocuk oyun alanları, spor alanları, basketbol sahası, tenis kortları ve bisiklet kiralayabileceğiniz bir yer de bulunuyor. Her yaştan ziyaretçiye hitap eden Yeşilköy Sahil Parkı, tertemiz hava ve eşsiz manzara eşliğinde bisiklet turuna çıkabileceğiniz güzel yerlerden.

18.Florya Sosyal Tesisleri

Bakırköy de gezilmesi gereken yerler
Florya Sosyal Tesisleri – foto kaynak ; ibb

Bakırköy gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz popüler çekim merkezlerinden bir diğeri de, Florya Sosyal Tesisleri.

İstanbul’da hafta sonu ailece gidilecek en güzel yerlerden biri olan tesis, huzurlu bir deneyim sunuyor.

Yaklaşık 121 dönümlük araziye yayılan cafe ve restoranlarıyla hizmet veren tesiste, dilerseniz güzel bir kahvaltı da yapabilirsiniz. Denizin hemen yanı başında güzel bir konumda bulunan tesis, maviyle yeşilin iç içe olduğu bir yer.

Çocuk oyun alanlarına da sahip olan tesiste, ayrıca düğün ve nişan gibi organizasyonlarda yapılabiliyor.

19.Veliefendi Hipodromu

Bakırköy'de gezilmesi gereken yerler
Veliefendi Hipodromu – foto kaynak ; wikipedia.org/brewbooks

Türkiye’nin en eski hipodromu olan Veliefendi Hipodromu‘da Bakırköy’de görülecek yerler arasında, özellikle at yarışlarına merakınız varsa.

1920’li yıllarda tasarlandığından dolayı, Bakırköy’ün tarihi yerlerinden biri olarak da kabul ediliyor. Her yıl Gazi koşusuna da ev sahipliği yapan Hipodrom, 7500’ün üzerinde seyirci kapasitesine sahip.

Veliefendi Hipodromu’na girişler de ücretsiz.

20.Yeşilköy Pazarı

Bakırköy'de gezilmesi gereken yerler

Yeşilköy Pazarı, ucuzluğu ve çeşitliliğiyle hem Bakırköylünün hem de İstanbullunun en popüler alışveriş spotlarından biri. Kozmetikten aksesuarlara, kıyafetten ev tekstiline kadar ihtiyacınız olabilecek hemen her şeyi bu pazarda bulabiliyorsunuz.

Bakırköy’de alışveriş için gidilecek en güzel yerler arasında olan Yeşilköy Pazarı’na meydandan hareket eden minibüslerle de gidebilirsiniz. İstanbul’un popüler sosyete pazarlarından biri olarak bilinen bu pazar, Bakırköy gezisinde görülmesi gereken yerlerden.

Bakırköy Alışveriş Rehberi

Bakırköy gezilecek yerler blog

Bakırköy gezilecek yerler listesinde zevkinize ve sürenize göre bir rota çıkardıysanız ve hala Bakırköy’de zamanınız varsa, ilçedeki alışveriş merkezlerine de mutlaka uğrayın deriz.

Bütün sokaklarından esnaf avm’lerinin fırladığı Bakırköy’de en iyi alışveriş yapabileceğiniz yer, Özgürlük Meydanı çevresidir. Aslında burası biraz daha bütçeli alışveriş severlere hitap eder. Ancak lüks birkaç mağazayı da bu meydan yakınlarında bulabilirsiniz.

Bunun yanında Bakırköy’de alışveriş dendiğinde akla gelen bir diğer yer de, Ebuziya Caddesi‘dir. Burada da çok sayıda mağaza bulunur. Ancak bu cadde, daha çok cafeleri ve restoranları ile ön plana çıkar.

Bakırköy’ün sevilen alışveriş merkezleri ise ; Capacity AVM, Bakırköy Galleria ve Carausel AVM’dir. Eğer çocuklarınızla ile bir alışveriş merkezi ziyaret etmeyi planlıyorsanız Carausel’i, eşiniz-dostunuzla gitmek içinde Capacity AVM’yi tercih edebilirsiniz. İki alışveriş merkezi de sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Ayrıca iki AVM’de Bakırköy gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz popüler cazibe merkezlerinden.

Ayrıca meydan yakınlarında bulunan Marmara Pasajı ve Gür Pasajı da alışveriş için göz atabileceğiniz yerlerden.

İstanbul gezilecek yerler arasında olan Balat, Sarıyer ve Sultanahmet yazılarımıza da göz atmayı unutmayın…

Bakırköy gezilecek yerler blog

Bakırköy’de Ne Yenir – Nerede Yenir ?

Bakırköy’de yeme içme için çok sayıda imkan var. Her bütçeye uygun bir yeri mutlaka burada bulabilirsiniz. En fazla restoran ve fast-food’ları bulabileceğiniz yer de yine Özgürlük Meydanı yakınlarıdır. Mekan önerisi olarak da Abdülkadir Restoran, İtalyan yemekleri için San Marco’s Caffe ve kahvaltı için de kesinlikle Chocolate adlı mekanı öneririm.

Ayrıca Bakırköy gezilecek yerler arasında popüler olan Florya Sosyal Tesisleri de yeme içme için gidilecek mekanlardan.

BENZER YAZILAR

İLGİLİ YAZILAR