İstanbul‘un göbeğinde köprü manzaralı, doğası bozulmamış birkaç yeşil alandan biri olan Yıldız Parkı, Beşiktaş’taki güzel konumu sayesinde İstanbullular arasında her daim önemli cazibe merkezlerinden biri olmuştur. Tarihi Osmanlı dönemine kadar uzanan bu park içerisinde, döneme tanıklık etmiş üç köşk bulunuyor ; Malta, Çadır ve Şale Köşkü.
Hemen her yaştan ziyaretçisi vardır bu parkın. Çocuklar ağaçların gölgesinde toprak ve doğa ile iç içe geçmiş bir alanda güzel dakikalar geçirirken, yetişkinler yürüyüş yapıp, muhteşem atmosferin keyfini çıkarır. Park içerisinde uzun yürüyüşlerden sonra oturup çay/kahve içebileceğiniz cafe de bulunuyor. Hatta acıkırsanız yemek yiyebileceğiniz mekanları bile bulabiliyorsunuz, tabii Yıldız Parkı’nın kahvaltısı da dillere destan.
Tarihi bir park olan Yıldız Parkı, Yıldız Korusu veya Yıldız Parkı Korusu olarak da bilinir ve iki girişi bulunur. Biri Palanya Caddesi üzerinden, diğeri ise Çırağan Sarayı’nın hemen karşısından.
Her yıl Nisan ayında ekilen Laleriyle de ünlü olan bu park içerisinde birçok türde ağaç ve bitkileri de görebiliyorsunuz. Parka görsellik kazandırmış bu ağaçlar ve bitkiler arasında, 400 yıllık ağaçlar bile var. 150’e yakın egzotik ağaç ve çalı türünün bulunduğu park, Beşiktaş’ta nefes alınabilecek en popüler gezi duraklarından…
Yazı İçerisindeki Başlıklara Git
Yıldız Parkı Malta Köşkü
Günümüzde sosyal bir tesis olarak kullanılmakta olan Malta Köşkü, 1871 yılında ilk olarak Sedir Köşkü olarak inşa edilmiş. Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmış olan köşk, Malta’dan getirilen taşlardan yapıldığı için Malta Köşkü adını almış.
Birçok önemli olaya tanıklık etmiş olan köşk, Çırağan baskını olarak da bilinen V. Murat’ın tahta çıkarılma girişimi başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra, burası V. Murat’ın 5 yıl boyunca saklandığı yer olmuş. Ayrıca köşk, Mithat Paşa’nın yargılanmasının yapıldığı yer olması bakımından tarihsel bir öneme sahip.
Köşk, altın varaktan aynası ile ünlü olduğu gibi, tavan süslemeleri de ziyaretçiler arasında oldukça ilgi görüyor. Daha çok kahvaltısıyla bilinen bu köşkte 100’e yakın çeşidiyle hizmet veren açık büfe kahvaltısı 09:00-13:00 saatleri arasında hizmet veriyor…
Yıldız Parkı Çadır Köşkü

Sarkis Balyan‘a Yıldız Parkı’nın bir dekoru olarak yaptırılmış olan Çadır Köşkü, kesme taştan yapılmış olup, beyaz ve kırmızı rengin hakim olduğu bir cepheye sahip. Yüksek bir zemin üzerine tek kat olarak yapılmış olan köşkün bodrum katı, bir yemekhane olarak yaptırıldığı biliniyor.
Çadır Köşkü’nün İstanbul Boğazı’na bakan tarafı 3 bölümlüdür ve 4 sütun üzerinde bulunan balkonundan eşsiz bir İstanbul Boğazı manzarası sunar. Cephenin tam ortasında 4 destekli bir balkon bulunuyor. Zemin üzerindeki katta ise 3 oda, geniş ve ferah bir salon, tuvalet ve küçük bir hol bulunur. Parkın en büyük havuzu da tam olarak Çadır Köşkü’nün hemen arkasında yer alır ve yapay bir göl görünümüyle dikkat çeker.
Havuz kenarının hemen yanına, asırlık ağaçların altına masalar kurulmuş. İster kahvaltı, isterseniz de bir şeyler içmek için tercih edilebiliyor. Kahvaltı için Çadır Köşkü’nü tercih edecek olursanız, üst taraftaki boğaz manzaralı balkonda yerinizi ayırdığınızdan emin olun.
Yıldız Parkı Kahvaltı Fiyatları 2022
İstanbulluların kahvaltı için favori adreslerinden biri olan Yıldız Parkı içerisinde kahvaltı için hizmet veren yerler Çadır Köşkü ve Malta Köşkü’dür. Bu iki köşkte oldukça popüler olduğundan, özellikle hafta sonunda yer bulmak pek kolay olmuyor.
Park içerisinde ister serpme isterseniz de açık büfe kahvaltı seçenekleri bulunuyor. Ayrıca ”Beltur” tarafından işletilen ”Kır Kahvesi”nde doğaya karşı hafif kahvaltı (Gözleme çay) da yapabilirsiniz.
- Kahvaltı fiyatları ise ; Serpme kahvaltı için hafta sonu 70 TL ve açık büfe kahvaltı için de 100 TL gibi bir ücret ödeyebiliyorsunuz.
- Bunun yanında köşklerde bu ücretleri ödemek istemezseniz de, kendi kahvaltılarınızı getirerek park içerisinde bulunan masalarda küçük piknikler yapabilirsiniz. Mangal yasak olsa da, Yıldız Parkı’nda piknik oldukça popülerdir.
Yıldız Parkı’nda Neler Yapılır ?
Yıldız Parkı’nda yapılacak çok sayıda aktivite olmasa da, güzel bir hafta sonu kahvaltısı ve yürüyüşü yapabilir, temiz havanın keyfini çıkarabilir, ya da park içerisinde köşkleri ve diğer cazibe merkezlerini görebilirsiniz.
Yapay şelaleler ve asma köprüler ile çok daha güzel bir yer haline getirilen Yıldız Parkı’nda, anıt ağaçları ve Yıldız Şale Müzesi’ni görmeyi de unutmayın.
Yıldız Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Beşiktaş ve Ortaköy semtleri arasında yer alan Yıldız Parkı’na ulaşım için 22, 22RE, 25E, 30D, 40, 40T, 42T, 57UL nolu İETT otobüslerden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Bu otobüslerin hepsi Yahya Efendi Durağı’ndan geçmektedir. Bu durakta indikten sonra, çok kısa bir yürüyüşün ardından parka ulaşabilirsiniz.
Yıldız Parkı’na tramvayla nasıl gidilir ? ; Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Kabataş’a kadar gelmeniz gerekiyor. Kabataş’tan 22 veya 25E nolu otobüslere aktarma yapıp parka kısa bir yürüyüş mesafesinde olan Yahya Efendi durağında inerek parka ulaşım mümkün.
Yıldız Parkı Hakkında Bilgiler
İstanbul’un en güzel ve en hareketli ilçelerinden biri olan Beşiktaş’ta bulunan Yıldız Korusu Parkı, özellikle hafta sonu ailece gidilecek yerlerden biri. Park içerisinde, çocuk oyun alanlarından, yürüyüş parkurlarına, restoran ve cafelere kadar ihtiyacınız olabilecek hemen her şey var.
Park, düğün fotoğrafı çekimi için de İstanbul’da en çok tercih edilen yerlerden. Bunun en önemli nedenlerden biri ise, düğün fotoğraf çekimi için hiçbir ücret ödemiyor olmanız. Amatör fotoğrafçılar için de muhteşem bir deneyim sunan park, ayrıca piknik yapılacak en popüler destinasyonlardan. Tabii park içerisinde mangal yakımına izin verilmiyor, ancak mangal yakmadan piknik yapmak isterseniz, Yıldız Parkı Beşiktaş Ortaköy’de bunun için en ideal adreslerden biri olabilir.
Yıldız Parkı Tarihi
Park, Yıldız Korusu olarak da biliniyor ve daha çok Osmanlı döneminde ön plana çıkmaya başlamış. Daha öncesinden ‘Kazancıoğlu Ailesi’ne ait olduğu için, ‘Kazancıoğlu Bahçesi’ olarak da biliniyormuş.
IV. Murat, kızı Kaya Sultan’a hediye etmek için bu alanı satın alır. Yıllar içerisinde genişletilen alan 1940 yılından sonra da Yıldız Parkı olarak adlandırılır.
Park içerisinde yer alan Şale Köşkü, Cumhuriyet Dönemi’nde İtalyan bir işletmeci tarafından bir süre kumarhane olarak kullanılmış. Atatürk’ün müdahelesiyle İtalyan işletmeciden geri alınan Şale Köşkü, 1930 yılından sonra TBMM’nin himayesi altına alınmış. Yine 1930’lu yıllarda park 3 farklı bölüme ayrılmış, Çadır ve Malta Köşkü ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bırakılmış. Günümüzdeki kullanım hakkı da yine İBB’nin elindedir.
Yıldız Parkı Kır Kahvesi
Köşklerde kahvaltı yapmak veya bir şeyler içmek yerine, nargile keyfi de yapabileceğiniz Yıldız Parkı Kır Kahvesi‘ne de göz atabilirsiniz. Burada da omlet, börek ve kahvaltı tabağı çeşitleri var. Bu yüzden hafta sonu kahvaltısı için bu mekanı da düşünebilirsiniz.
Açık ve kapalı alanıyla hizmet veren Kır Kahvesi’nde çocuklar için küçük oyun alanı da var.
Yıldız Parkı Gezilecek Yerler
Daha çok tertemiz havası ve kahvaltısı için tercih edilen Yıldız Parkı’nda gezilecek ilgi çekici birçok yer var. Bunlar arasında en dikkat çeken yerler Malta Köşkü ve Çadır Köşkü olsa da, bu köşklerin dışında görülecek daha birçok yer bulabilirsiniz.
Park içerisinde 400 yıllık ağaçları da görebilirsiniz. Parkta, nadir bulunan sekoyaların dışında, menengiç, at kestanesi, yalancı akasya, porsuk, çamlar, sedirler, köknar, kaymakağacı ve Amerikan lale ağacı gibi 100’den fazla egzotik ağaç ve çalı türü bulunuyor.
Şelaleler ve asma köprüleri de görebileceğiniz parkın hemen yanında, Yıldız Şale Müzesi ve Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası’nı da görebilirsiniz.
Yıldız Parkı Giriş Ücreti 2022
Yıldız Parkı Korusu’na giriş ücretsiz. Araçlarınız ile parkı ziyaret ediyorsanız, tüm gün için 20 TL otopark ücreti ödemeniz gerekiyor.
SIKÇA SORULAN SORULAR! ;
Yıldız Parkı piknik alanı var mı ? ; Park içerisinde piknik yapılacak alanlar bulunuyor, fakat parkta mangal yakmak yasak.
Yıldız Parkı giriş ücretli mi ? ; Parkı ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
Yıldız Parkı otopark ücreti ; Parkta hafta sonu bile yer bulabileceğiniz bir otopark var. Otopark ücreti tüm gün 20 TL.
Yıldız Parkı Ziyaret saatleri ; Park 24 saat açık. Fakat park içerisindeki köşkler genel olarak 09:00-17:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Yıldız Parkı’nda içki içilir mi ? ; Park içerisinde içki yasak. Ayrıca mangal da yasak. Fakat küçük piknikler yapabilirsiniz.
Yıldız Parkı’na hangi otobüsler gider ? ; 22, 22RE, 25E, 30D, 40, 40T, 42T, 57UL nolu İETT otobüsleriyle parka ulaşabilirsiniz.
BENZER İÇERİKLER